• Theresa May a declarat vineri că nu va candida pentru realegerea în Parlament.
  • May a devenit prim-ministru în 2016, după ce David Cameron a demisionat în urma votului Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană.
  • Mandatul lui May a fost dominat de Brexit.

Fostul prim-ministru britanic Theresa May nu va candida pentru realegerea în Parlament, a declarat vineri, devenind astfel ultimul membru al Partidului Conservator aflat la guvernare care a semnalat plecarea din prima linie a politicii la sfârșitul acestui an, scrie Reuters.

May a devenit prim-ministru în 2016, după ce liderul de atunci, David Cameron, a demisionat în urma votului șocant al Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană. Ea a fost aleasă de colegii săi din Partidul Conservator pentru a pune în aplicare această decizie fără precedent, pentru care predecesorul său nu a lăsat niciun proiect.

May a declarat pentru ziarul său local, Maidenhead Advertiser, că de când a renunțat la funcția de prim-ministru a dedicat tot mai mult timp problemelor globale, cum ar fi încercarea de a combate sclavia modernă și traficul de persoane.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

„Din această cauză, după o gândire și o analiză atentă, mi-am dat seama că, privind în viitor, nu aș mai putea să îmi fac treaba de MP (membru al Parlamentului) în modul în care cred că este corect și pe care îl merită alegătorii mei”, a spus ea.

Mandatul lui May a fost dominat de Brexit, supervizând una dintre cele mai tumultoase perioade din istoria politică recentă a Marii Britanii, în timp ce ea s-a luptat pentru a ține laolaltă un partid, și o țară, care era profund divizată cu privire la ceea ce însemna retragerea Marii Britanii din UE pentru viitorul națiunii.

În cele din urmă, ea a demisionat cu lacrimi în ochi din funcția de prim-ministru, în 2019, în urma unui eșec, după ce nu a reușit să livreze Brexitul la timp sau să găsească o modalitate de a face Parlamentul să aprobe planul său de ieșire.

De la plecarea din funcție, ea a rămas membră a Parlamentului pentru circumscripția sa din sud-estul Angliei.

Citește și