Toți copiii londonezi cu vârste cuprinse între un an și nouă ani vor primi o doză de vaccin antipoliomielitic

vaccin-copii

vaccin-copii

Toți copiii cu vârste cuprinse între un an și nouă ani din Londra vor primi o doză de vaccin împotriva poliomielitei, după ce au fost găsite mai multe doze de virus în canalizarea orașului. Poliovirusul derivat din vaccin a fost detectat în canalizare în Barnet, Brent, Camden, Enfield, Hackney, Haringey, Islington și Waltham Forest.

De asemenea, virusul a fost găsit în concentrații mai mici în zonele adiacente zonei de captare Beckton, la sud (imediat sub Tamisa) și la est de Beckton. Cu toate acestea, nu este clar dacă virusul s-a stabilit în aceste zone sau dacă detecțiile se datorează faptului că persoanele din zona afectată au vizitat aceste zone învecinate.

Nu a fost confirmat niciun caz de poliomielită, iar Comitetul comun pentru vaccinare și imunizare (JCVI) a declarat că riscul pentru public este scăzut. NHS va contacta părinții atunci când va fi rândul copilului lor să se prezinte pentru o doză de vaccin de rapel pentru poliomielită. Această campanie va începe în zonele în care a fost detectat virusul și în care ratele de vaccinare sunt scăzute, urmată de o extindere rapidă în restul cartierelor din Londra.

În Londra, rata de absorbție a vaccinurilor este deja mai mică decât în restul țării – 90% dintre aceștia au primit numărul corect de vaccinuri, față de 95% la nivel național. Agenția britanică de securitate sanitară a declarat un incident național în iunie, după ce au fost găsite urme de virus în timpul unei supravegheri de rutină la stația de epurare a apelor uzate Beckton.

Este normal ca în fiecare an să se detecteze între unul și trei poliovirusuri asemănătoare vaccinului” în eșantioanele de ape uzate din Marea Britanie, dar acestea au fost întotdeauna descoperiri unice. Cu toate acestea, în urma descoperirii recente, virusul a fost detectat în cadrul mai multor supravegheri ale apelor uzate.

Doar câteva dintre eșantioane prezentau suficiente mutații pentru a fi clasificate ca fiind poliovirusuri derivate din vaccinuri (VDPV2). Cu toate acestea, VDPV2 este mai îngrijorător, deoarece se comportă mai mult ca poliomielita sălbatică naturală și, în rare ocazii, poate duce la cazuri de paralizie la persoanele nevaccinate.

Dr. Vanessa Saliba, epidemiolog consultant la UKHSA, a declarat: Poliomielita este o infecție gravă care poate provoca paralizie, dar la nivel național riscul general este considerat scăzut, deoarece majoritatea persoanelor sunt protejate prin vaccinare. Ultimul caz de poliomielită în Marea Britanie a fost în 1984, dar cu zeci de ani în urmă, înainte de a introduce programul de vaccinare împotriva poliomielitei, aproximativ 8000 de persoane ar fi dezvoltat paralizie în fiecare an.

Exit mobile version