• RAAPPS anunță că fostul președinte Traian Băsescu trebuie să părăsească vila de protocol în 60 de zile.
  • În anul 2015, Traian Băsescu a primit spre folosinţa gratuită vila situată în Str. Gogol nr. 2, sector 1 din Capitală.
  • Dacă fostul președinte nu părăsește locuința, atunci competenţa de soluţionare revine instanţelor judecătoreşti române.

Fostul preşedinte Traian Băsescu are la dispoziţie 60 de zile pentru a elibera vila de protocol, potrivit unei somaţii primite de la RAAPPS, se arată într-un răspuns transmis de Regia Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, la solicitarea MEDIAFAX.

„Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia şi, în consecinţă, contractul de folosinţă a locuinţei încetează. În aceste condiţii, atât titularul, cât şi membrii familiei acestuia au obligaţia de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare”, se arată în răspunsul RAAPPS.

Potrivit sursei citate, în cazul în care părţile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spaţiul nu se eliberează la termenul pus la dispoziţie, competenţa de soluţionare revine instanţelor judecătoreşti române, conform dispoziţiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

În 2015, lui Traian Băsescu i s-a dat spre folosinţa gratuită vila situată în Str. Gogol nr. 2, sector 1 din Capitală.

În 23 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de Traian Băsescu împotriva Hotărârii nr. 471/20.09.2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, în sensul că a fost admisă acţiunea formulată de Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi a fost constatată calitatea de colaborator al securităţii a fostului şef de stat.

Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001: „Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”.