• Opozantul Ghenadi Ciorbă susține că va fi cerută anexarea la Rusia.
  • Liderul de la Tiraspol a convocat un congres al deputaților.
  • Vladimir Putin ar urma să transmită solicitarea Transnistriei în 29 februarie.

Ți-e cunoscut versul de pe toate zidurile Basarabia – Pamant românesc. Rușii vin cu contra-replica: Transnistria, pământ rusesc. Solicitarea vine chiar din Transnistria. Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselki, se pregătește să ceară anexarea Transnistriei la Rusia. A convocat un congres al deputaților pe 28 februarie, oficial, pentru că Moldova încalcă drepturile și înrăutățește situația social-economică a transnistrenilor.

Neoficial, pentru ca Putin să aibă solicitarea cetățenilor transnistreni de anexare și să facă anunțul în Adunarea Federativă în 29 februarie. Anunță asta opozantul Ghenadie Ciorbă, care le cere deputaților să nu îi dea lui Putin „dreptul legal de a lovi teritoriul Republicii Moldova, inclusiv Transnistria, sub orice pretext”.

Congrese care au reunit toți aleșii din Transnistria au mai avut loc în 1990, când a fost proclamată republica separatistă nerecunoscută și în 2006, când Moldova a fost acuzat de blocadă economică. Rusia a folosit astfel de pretexte și pentru intervențiile armate din Georgia, Crimeea și

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, spunea la începutul anului Rusia încearcă să destabilizeze ordinea şi puterea de la Chişinău folosind regimul din regiunea transnistreană, dar că întreprinde toate acţiunile de contracarare a acestor tentative.

Citește și: