• Comisia europeană lansează trUE, o platformă online, dedicată combaterii dezinformării.
  • Platforma reunește articole, studii de caz, video-uri pentru profesori, să le folosească la curs.
  • TRUE îți poate explica în câțiva pași, ce este și cum recunoști o știre falsă.

Stop Fake News. Comisia Europeană lansează o platformă online pentru combaterea dezinformării și eliminarea știrilor false. Această platformă te va ajuta să faci diferența mai ușor între adevăr și dezinformare.

Platforma se numește „trUE – Adevărul gol-goluț”. Scopul principal este să-ți dea instrumentele necesare să poți identifica știrile false și informațiile din online care dezinformează. Această platformă reunește articole, studii de caz, materiale video realizate în colaborare cu influenceri, dar și materiale pentru profesori, care pot fi folosite în timpul orelor de curs. Materialele sunt disponibile deja pe platformă, iar unele dintre ele îți explică în câțiva pași, ce este, și cum recunoști o știre falsă. Conform Eurobarometrului Standard 98, aproape 70% dintre români spun că informațiile false chiar sunt o problemă pentru democrație.

 UE colaborează cu platformele online pentru a promova surse oficiale

UE colaborează cu platformele online ca să penalizeze conţinutul cu informații false, care ar putea dăuna sănătăţii sau integrităţii oamenilor. Această colaborare a fost reînnoită în 2022 pentru a include lecţiile învăţate în urma pandemiei COVID 19, cât şi ca urmare a războiului Rusiei din Ucraina. „Verifică! Verifică încă o dată! Eşti sigur că e adevărat? Abia acum poţi distribui!” este doar unul din sfaturile concrete din articolele care înlătură cele mai populare informaţii false.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Citește și