• Comorile de la Notre Dame sunt expuse la Luvru.
  • Toamna tropicală este o plimbare imersivă în marile sere ale grădinii botanice, în mijlocul speciilor tropicale din Jardin des Plantes.
  • Puteți descoperi Spiritul pădurii, legende misterioase în inima pădurii populate cu animale a Spațiului Rambouillet.

Ce vizitezi în Paris săptămână asta? Noi expoziții, escapade în lumea virtuală a oceanelor sau reconstituiri de epocă în pădurile din jur. Iată câteva sugestii că să iți organizezi agenda daca ești în vacantă în orașul luminilor.

După o vară indiană cu temperaturi de până la 30 de grade, timpul s-a degradat și săptămâna asta va ploua la Paris, chiar daca sunt încă maxime de 20 de grade. Așadar, o să alegi probabil activități în interior. De miercuri, Luvrul prezintă expoziția Comorile de la Notre Dame. În incendiul care a devastat catedrala, prin miracol, comorile sale au fost salvate și vor putea fi văzute la Luvru. Este vorba despre picturi, gravuri, manuscrise care sunt arătate publicului pentru prima dată.

Toamna tropicală în Jardin des Plantes

Toamna tropicală este o plimbare imersivă în marile sere ale grădinii botanice, în mijlocul speciilor tropicale din Jardin des Plantes. Centrul Pompidou comemorează 50 de ani de la dispariția lui Picasso cu o expoziție care prezintă nu mai puțin de 1000 dintre operele sale. De asemenea, de vineri, la Artelier des Lumieres plonjezi 20.000 de mile sub mări cu noua expoziție care te conduce din mările tropicale sau temperate până în cele arctice.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Puteți descoperi Spiritul pădurii, legende misterioase în inima pădurii populate cu animale a Spațiului Rambouillet, o odă adusă spiritelor naturii cu basme și legende de pretutindeni. Prevedeți un transport alternativ pentru că metroul 14 intră în renovare din 22 octombrie.

Citește și