Trump depune o cauțiune de 91 de milioane de dolari. Fostul președinte face apel în cazul de defăimare a lui E Jean Carroll

Donald Trump a depus o cauțiune de 91,6 milioane de dolari, în timp ce face apel împotriva verdictului în procesul de defăimare intentat de E Jean Carroll împotriva sa, scrie BBC.

În ianuarie, un juriu a constatat că Trump îi datorează fostei editorialiste milioane de dolari pentru defăimare, atunci când a negat că a agresat-o sexual. Un judecător respinsese cererea fostului președinte de mai mult timp pentru a asigura o cauțiune care să acopere pedeapsa.

De asemenea, Trump datorează peste 400 de milioane de dolari într-un caz separat de fraudă. Atunci când a depus cauțiunea, Trump a cerut să se facă o pauză în pronunțarea verdictului în timp ce se luptă pentru a anula decizia într-o instanță separată.

Din cauza numeroaselor erori prejudiciabile comise la nivel inferior, suntem foarte încrezători că al doilea circuit va anula această hotărâre egocentrică”, a declarat avocata fostului președinte, Alina Habba, într-un comunicat.

Un alt juriu a constatat anul trecut că Trump a agresat-o sexual pe Carroll, o fostă editorialistă a revistei Elle Magazine, într-un magazin Bergdorf Goodman din Manhattan în anii 1990. În 2019, juriul l-a găsit pe Trump răspunzător de defăimare pentru că a mințit în legătură cu această agresiune, iar în ianuarie a fost obligat să îi plătească 83,3 milioane de dolari.

Plata cauțiunii este egală cu 110% din suma pe care trebuia să o ofere pentru a face apel împotriva verdictului. De asemenea, Trump a fost obligat să îi plătească lui Carroll 5 milioane de dolari într-un caz separat de defăimare legat de agresiunea sexuală de anul trecut. El a pus banii la scurt timp după aceea.

Citește și

Exit mobile version