• Noua propunere de stimulare a economiei SUA, respinsă
  • Trump a propus un program de stimuli economici de 1.800 de miliarde de dolari
  • Democrații au votat însă pentru un program de 2.200 de miliarde de dolari

Propunerea lui Trump a fost respinsă Administrația prezidențială din Statele Unite caută soluții să redreseze economia. A venit recent și cu o propunere în acest sens, dar proiectul a fost respins.

Ultima propunere de redresare a economiei a Administrației Prezidențiale este de 1.800 de miliarde de dolari. Peste propunerea anterioară de 1.600 de miliarde de dolari făcută de Casa Alba, dar și sub suma de 2.200 de miliarde de dolari votată de Camera Reprezentanților.

Trump vrea să mențină suma sub 2.000 de miliarde de dolari și să inițieze o altă rundă de plăți pentru persoane fizice, IMM-uri și companii aeriene. Din cauza neînțelegerilor, măsura s-au putea să nu fie adoptată până pe 3 noiembrie, data alegerilor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Impactul global și local asupra bursei

Știm deja că fiecare decizie sau ezitare la nivel înalt în SUA se simte pe burse. Investitorii de pe piețele de capital reacționează imediat în funcție de deciziile politice. Mai ales că SUA sunt ca un gardian pentru întreaga lume, orice decizie de acolo este așteptată de o lume întreagă. Când Trump a anunțat că e bolnav de covid, bursele au reacționat și au înregistrat scăderi ample. Apoi, după ce s-au mai aflat informații, piețele de capital și-au revenit și au recuperat din pierderi.

Însă ce le-a făcut să intre pe un trend ascendent în ultimele zile a fost tocmai un optimism pentru un acord cu privire la stimulii fiscali atât de așteptați. Acum, dat fiind că stimulii fiscali ar putea să nu fie adoptați imediat după alegeri, cum se aștepta, o volatilitate mai mari s-ar putea întâmpla pe burse chiar de mâine.

Analiștii din afară preconizează că dacă incertitudinile continuă, bursele vor înregistra iar pierderi în perioada următoare. Și bursa locală e în tandem cu bursele europene, dacă nu cu piața de capital din SUA. Deci și noi am putea resimți timid un impact.