• Donald Trump a fost întrebat în timpul unui interviu la Pittsburgh, Pennsylvania, dacă este în favoarea restricțiilor privind dreptul individului la contracepție.
  • La scurt timp după ce a circulat în mass-media o relatare a comentariilor sale, Trump a negat afirmațiile.
  • The Independent a contactat campania lui Trump pentru a face comentarii cu privire la comentariile făcute marți de fostul Președinte.

Donald Trump a declarat că „analizează” politica care ar putea restricționa accesul la contracepție în unele state și a promis o „politică foarte cuprinzătoare” pe această temă în scurt timp, conform The Independent.

Fostul Președinte a fost întrebat în timpul unui interviu la Pittsburgh, Pennsylvania, dacă este în favoarea restricțiilor privind dreptul individului la contracepție. El nu a exclus această posibilitate.

„Analizăm acest lucru și voi avea o politică în acest sens foarte curând și cred că este ceva ce veți găsi interesant”, a spus Trump, adăugând că „politica foarte cuprinzătoare” va fi publicată „într-o săptămână sau două”.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

„O veți găsi, cred, foarte inteligentă. Este o decizie foarte inteligentă”, a spus el.

Cu toate acestea, la scurt timp după ce a circulat în mass-media o relatare a comentariilor sale, Trump a lovit cu furie, postând un mesaj tipic cu majuscule pe platforma sa de socializare Truth Social, în care a negat afirmațiile – pe care le-a descris ca fiind o „minciună fabricată de democrați”.

„Aceasta este o minciună fabricată de democrați, MISINFORMAȚIE/DISINFORMAȚIE, pentru că nu au nimic altceva pe care să candideze în afară de FALIMENT, SĂRĂCIE ȘI MOARTE. EU NU SUSȚIN INTERZICEREA CONTROLULUI NAȘTERILOR ȘI NICI PARTIDUL REPUBLICAN NU O VA FACE!”

În interviul acordat marți postului KDKA din Pittsburgh, Trump a declarat că va lăsa problema accesului la contracepție la latitudinea fiecărui stat în parte. „Lucrurile chiar țin foarte mult de state și unele state vor avea politici diferite față de altele”, a spus el.

Aceste remarci sunt un ecou al celor făcute anterior de fostul Președinte cu privire la subiecte privind avortul. De asemenea, el a mai făcut afirmații privind anunțuri politice iminente.

Într-un interviu acordat luna trecută publicației Time, Trump a declarat că, dacă va câștiga alegerile din 2024, va lăsa la latitudinea statelor individuale cu interdicții stricte privind avortul să monitorizeze sarcinile și să decidă când se justifică măsuri suplimentare. Acest lucru ar include dacă să urmărească sau nu penal persoanele.

În timpul primului său mandat, Trump a numit trei judecători la Curtea Supremă, care ulterior au anulat Roe vs. Wade, hotărârea istorică ce a consacrat drepturile reproductive în întreaga Americă timp de o jumătate de secol. De atunci, mai mult de 20 de state au instituit interdicții totale sau parțiale ale avortului.

Interviul a fost publicat în urmă cu 21 de zile, pe 30 aprilie, iar fostul Președinte nu a făcut încă o declarație, așa cum a promis.

Ca răspuns la comentariile de marți privind accesul la contracepție, purtătoarea de cuvânt a lui Biden-Harris, Sarafina Chitika, a declarat: „Femeile din întreaga țară suferă deja din cauza coșmarului post-Roe al lui Donald Trump, iar dacă va câștiga un al doilea mandat, este clar că vrea să meargă și mai departe, restricționând accesul la controlul nașterilor și la contraceptivele de urgență”.

În declarația, împărtășită cu NBC, ea a adăugat: „Nu este suficient pentru Trump faptul că viețile femeilor sunt puse în pericol, că medicii sunt amenințați cu închisoarea și că sunt adoptate interdicții extreme, fără excepții pentru viol sau incest. El vrea să ne smulgă și libertatea de a avea acces la controlul nașterilor.”

Într-o declarație împărtășită cu The Independent, Jessica Siles, purtător de cuvânt al grupului de susținere Voters of Tomorrow, a declarat „În primul rând, Donald Trump ne-a dezbrăcat de dreptul la avort. Acum, el vine după contraceptive, inclusiv pilulele de a doua zi, pe care milioane de femei le folosesc pentru a preveni sarcinile nedorite și pentru a aborda alte probleme de sănătate. Nu vom permite niciodată, niciodată, ca acest lucru să se întâmple.

Ne propunem să facem să audă cât mai mulți alegători din generația Z aceste amenințări ale lui Donald Trump de a elimina contraceptivele. De fiecare dată când el ne amenință drepturile, un alt membru al Generației Z decide să voteze împotriva acestor atacuri asupra generației noastre.”

The Independent a contactat campania lui Trump pentru a face comentarii cu privire la comentariile făcute marți de fostul Președinte.

Citește și