• Fostul președinte Trump a susținut vineri seară că „nu ar trebui să fie acuzat” în cazul său privind documentele secrete federale.
  • „Dacă Biden nu va fi acuzat, a spus el, asta depinde de ei, dar atunci nu ar trebui să fiu nici eu acuzat”, a spus Trump într-un eveniment pentru Asociația Națională a Puștilor.
  • Del. Hur a stabilit că Biden a păstrat „în bună voie” documentele, dar nu a adus acuzații.

Fostul președinte Trump a susținut vineri seară că „nu ar trebui să fie acuzat” în cazul său privind documentele secrete federale, deoarece un consilier special a anunțat în această săptămână că președintele Biden nu va fi acuzat pentru manipularea materialelor clasificate, scrie The Hill.

„Dacă Biden nu va fi acuzat, a spus el, asta depinde de ei, dar atunci nu ar trebui să fiu nici eu acuzat”, a spus Trump într-un eveniment pentru Asociația Națională a Puștilor.

„Tocmai s-a anunțat că Departamentul de Nedreptate al lui Joe Biden nu va aduce nicio acuzație împotriva lui Joe, în ciuda faptului că acesta a reținut în mod intenționat o mulțime de documente de securitate națională ultra-clasificate”, a spus Trump, potrivit Associated Press.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

„Acum, nu asta am auzit și el nu este sub legea înregistrărilor prezidențiale, ceea ce este un lucru mare. Este un act de protecție.”

Trump, care a folosit investigația asupra documentelor lui Biden ca o modalitate de a arăta asemănările dintre cei doi președinți, a spus că Departamentul de Justiție „încearcă cu disperare” să întoarcă cazul pentru a avea o narațiune care „nu a fost Trump mai rău prin comparație? ”

„Trump era praf prin comparație”, a spus el.

Autoritățile au colectat 90 de documente de pe proprietatea lui Biden, Delaware, 50 dintre ele conținând marcaje clasificate. Au luat și note scrise de mână.

Trump se confruntă cu 40 de acuzații care susțin că a manipulat greșit înregistrările clasificate și a încercat să împiedice guvernul să le recupereze după ce a părăsit Casa Albă. Dosarele ar fi conținut informații despre apărarea națională și despre arme, inclusiv unele care aveau marcaje secrete.

Trump și Biden sunt primii în cursele lor de partid pentru alegerile prezidențiale din 2024 de la sfârșitul acestui an.

Citește și