Tu cât de sigur te simți în orașul tău? Peste jumătate dintre români sunt îngrijoraţi că un cutremur sau un incendiu le-ar putea afecta locuinţa

Tu cât de sigur te simți în orașul tău? Peste jumătate dintre români sunt îngrijoraţi că un cutremur sau un incendiu le-ar putea afecta locuinţa. Istoria nu ne-a învățat prea multe. Astăzi se împlinesc 47 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, în care peste 1.500 de oameni și-au pierdut viața.

Deși au trecut aproape 5 decenii, Capitala are în prezent peste 2.000 de clădiri care sunt în pericol de colaps la următorul cutremur, inclusiv școli și spitale.

„În 67, legislația privind riscul seismic s-a mai adaptat la standardele din acea vreme. Avem o legislație destul de conformă cu legislația internațională. În perioada aia s-au făcut consolidări, dar la clădirile mai importante. După 1990 către 2000, Fondul de Locuințe s-a privatizat în proporție de 97%, ceea ce este o proporție imensă, chiar și pentru o țară dezvoltată. Nu s-a făcut aproape nimic. Dacă ne uităm la cât s-a consolidat din ce era necesar să se consolideze, tragem niște concluzii”, a explicat Gheorghe Pătrașcu, fost arhitect șef al Capitalei.

Citește și

Exit mobile version