• Un atac ucrainean, răspuns la cel mai mare atac al Moscovei cu o zi înainte, pare să fie cel sângeros atac pe teritoriul rusesc de la începutul războiului.
  • După ce a solicitat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite cu privire la atacul asupra Belgorod, Rusia s-a confruntat cu reacții dure din partea mai multor membri ai Consiliului.
  • Ucraina nu a comentat oficial atacul, iar declarațiile Rusiei nu pot fi verificate independent.

Autoritățile ruse au anunțat sâmbătă că un atac ucrainean asupra orașului Belgorod a ucis 22 de oameni și a rănit peste 110, în ceea ce ar putea fi cel mai sângeros atac ucrainean asupra unui oraș rusesc de la începutul războiului, acum aproape doi ani, potrivit The New York Times.


Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că Ucraina a lovit Belgorod – un centru regional având în jur de 330,000 de rezidenți, aflat la aproximativ 25 mile nord de granița cu Ucraina. Atacul ar fi implicat două obuze și mai multe rachete.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE


Ministerul a spus că majoritatea rachetelor au fost doborâte, dar unele resturi au căzut în oraș. Guvernul ucrainean nu a comentat oficial atacul, iar declarațiile Rusiei nu pot fi verificate independent.

Bombardamentul Ucrainei vine după ce Rusia a lansat în noaptea de joi spre vineri cel mai mare atac aerian asupra Ucrainei de la începutul invaziei pe scară largă, atac care s-a soldat cu cel puțin 40 de morți și peste 150 de răniți.

Putin a fost informat cu privire la atacul de la Belgorod, potrivit Kremlinului, ordonând trimiterea unei echipe a Ministerului Sănătății în oraș pentru a-i ajuta pe cei afectați.

După ce a solicitat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite cu privire la atacul asupra Belgorod, Rusia s-a confruntat cu reacții dure din partea mai multor membri ai Consiliului.

Ambasadorul Rusiei, Vasily Nebenzya, a descris atacul drept „un act de terorism deliberat planificat împotriva civililor”, „fiind lovite și locuri în care se aflau copii”.

Reprezentantul Ucrainei a răspuns, spunând Consiliului că „singura modalitate de a opri suferința umană” este „prin oprirea războiului în sine”, solicitând Rusiei să înceteze agresiunea și să-și retragă trupele.

Citește și

POLITICO: Topul celor mai influenți 28 de lideri din Europa. Cine se află pe lista de „Doers”, „Dreamers” și „Disrupters”
Marcel Ciolacu: „E oficial: Din martie se ridică granițele aeriene și maritime și vom emite vize Schengen!”

Coreea de Nord plănuiește să lanseze încă trei sateliți de spionaj anul viitor. Anunțul făcut de Kim Jong Un