• Ucraina a găzduit un concurs de construcție de drone pentru a găsi noi tehnologii pe care să le folosească împotriva Rusiei, potrivit CNN.
  • Competiția a avut loc în afara Kievului și a reunit constructori de drone fără pilot din întreaga lume.
  • Dronele au trebuit să treacă prin antrenamente la țintă la sol, urmăriri și lupte în aer, a relatat CNN.

Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei a găzduit o competiție de construire de drone pentru a ajuta la găsirea de noi tehnologii care să ajute la lupta împotriva Rusiei, a declarat viceprim-ministrul și ministrul pentru Transformare Digitală Mykhailo Fedorov, scrie Business Insider.

Evenimentul a avut loc în afara Kievului și a prezentat producători de drone fără pilot din Ucraina și din întreaga lume. Producătorilor de drone li s-a spus să-și arate dronele în antrenamentele de țintă la sol, urmăriri și lupte de câini, cunoscute și sub denumirea de luptă în aer, a raportat CNN.

„La fiecare câteva săptămâni, efectuăm diverse studii, vedem ce se întâmplă în această direcție, căutăm noi dezvoltatori de drone, studiem rezultatele”, a declarat Fedorov pentru CNN. „Este foarte important pentru noi să găsim companii care se pot extinde, să ne uităm la noi formate de utilizare, pentru că acesta este un război tehnologic”.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Evenimentul și studiile fac parte dintr-o campanie ucraineană numită „Armata dronelor” pentru a ajuta la creșterea ofertei de drone către armată, a raportat CNN. Campania, care face parte dintr-o inițiativă de crowdfunding online numită UNITED24, a primit sute de milioane de dolari și a extins cu mii arsenalul de drone al Ucrainei, a raportat anterior reporterul Insider Jake Epstein.

Dronele au reprezentat o parte importantă a războiului de ambele părți de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022. Fedorov a declarat pentru CNN că dronele cu vizionare la prima persoană au fost un „schimbător” pentru Ucraina și că țara dezvoltă și unele drone cu rază mai lungă de acțiune. „Mărim producția de drone cu rază lungă de acțiune”, a spus el. „Nu pot comenta detaliile misiunilor aici. Dar în această direcție are loc și o anumită revoluție în ceea ce privește scalarea producției”.

Citește și: