• Volodimir Zelenski a declarat că majoritatea poporului ucrainean ,,așteaptă detalii” cu privire la condițiile pe care Ucraina trebuie să le îndeplinească pentru a adera la NATO.
  • ,,Înțelegem că Ucraina nu poate deveni membră a NATO cât timp războiul este în desfășurare. Dar atunci va fi forța noastră comună când Ucraina se va alătura Alianței. ” , a scris Zelenski pe Twitter
  • De asemenea, el a declarat că Consiliul NATO-Ucraina oferă țării certitudinea instituțională de care are nevoie și a mulțumit alianței pentru garanțiile de securitate.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că majoritatea poporului ucrainean ,,așteaptă detalii” cu privire la condițiile pe care Ucraina trebuie să le îndeplinească pentru a adera la NATO, afirmând că în prezent le percepe ca fiind condiții de securitate.

,,Aș dori, de asemenea, să vă atrag atenția asupra formulării privind condițiile” pe care trebuie să le îndeplinim pentru a primi o invitație la NATO. Majoritatea absolută a poporului nostru așteaptă detalii despre aceste condiții. Noi le percepem ca fiind condiții de securitate. Înțelegem că Ucraina nu poate deveni membră a NATO cât timp războiul este în desfășurare. Dar atunci va fi forța noastră comună când Ucraina se va alătura Alianței. ” a sris Zelenski pe Twitter.

De asemenea, el a declarat că Consiliul NATO-Ucraina oferă Ucrainei certitudinea instituțională de care are nevoie și a mulțumit alianței pentru garanțiile de securitate și pentru renunțarea la cerința unui plan de acțiune pentru aderare.

Citește și

Volodimir Zelenski, după discuțiile cu Olaf Scholz: „Am ajuns la un acord cu Germania cu privire la achiziționarea de lansatoare și rachete Patriot suplimentare”

Romancierul Milan Kundera a murit. Avea 94 de ani și trăia la Paris

11 state vor oferi training-uri pentru pilotarea avioanelor F16, care vor avea loc în Danemarca și România. Radu Magdin: De un an, România e poziționată ca o zonă de mentenanță