• Legea coboară vârsta de la 27 de ani la 25 de ani, potrivit site-ului parlamentului.
  • Parlamentul de la Kiev aprobase legislația în mai 2023.
  • În plus, mulți ucraineni consideră că actualul sistem de recrutare este incorect, ineficient și adesea corupt.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un proiect de lege care prevede reducerea vârstei de recrutare în timpul războiului, după ce inițial a respins această legislație, adoptată de parlament în urmă cu aproape un an, transmite Bloomberg.

Legea coboară vârsta de la 27 de ani la 25 de ani, potrivit site-ului parlamentului. Parlamentul de la Kiev aprobase legislația în mai 2023.

Dacă la începutul conflictului, în februarie 2022, foarte mulți ucraineni se înrolau voluntar în forțele armate, numărul acestora a scăzut drastic în ultima perioadă.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

În plus, mulți ucraineni consideră că actualul sistem de recrutare este incorect, ineficient și adesea corupt. Există, de asemenea, apeluri pentru demobilizarea celor care se află pe front de mult timp.

Un proiect de lege privind mobilizarea fusese adoptat de Parlament în luna mai a anului trecut, dar în urma controverselor iscate, guvernul a retras legea în 11 ianuarie a.c. și a înaintat în Parlament o nouă versiune a actului normativ în februarie a.c.

Schimbările de personal ordonate de președintele Volodimir Zelenski s-au soldat în ultima vreme cu demisii răsunătoare la Kiev. Cel mai recent, a plecat din funcție secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, Oleksi Danilov, care a fost numit ambasador la Chișinău.

Citește și