• Sâmbătă, armata ucraineană a declarat într-un raport că Mariinka din regiunea Doneţk din est a fost centrul luptei.
  • „Nu știu cât timp va dura. Sincer să fiu, poate merge într-o varietate de moduri, complet diferite. Dar o vom face și suntem pregătiți.”
  • Rusia deține zone de teritoriu ucrainean în est, sud și sud-est.

Zelenski anunță că Ucraina trebuie să aștepte sosirea mai multor vehicule blindate occidentale înainte de a lansa contraofensiva. El a fost într-un efort diplomatic pentru a menține sprijinul occidental, căutând mai mult ajutor militar și arme, ceea ce este cheia pentru ca Ucraina să reușească în planurile sale, relatează Reuters.

Kievul speră că o contraofensivă pentru revendicarea teritoriului va schimba dinamica războiului care a izbucnit de când Rusia a invadat vecinul său mai mic în urmă cu 15 luni. O perioadă lungă de vreme uscată în unele părți ale Ucrainei a determinat anticiparea că contraofensiva ar putea fi iminentă. În ultimele câteva săptămâni, Ucraina a intensificat atacurile asupra depozitelor de muniții și rutelor logistice rusești.

Sâmbătă, armata ucraineană a declarat într-un raport zilnic că Mariinka din regiunea Doneţk din est a fost centrul luptei. Forțele ucrainene au respins toate atacurile celor 14 trupe rusești de acolo, se arată în raport.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Citește și:

Antony Blinken: „Negocierile de pace nu ar trebui să aibă loc în Ucraina până când Kievul nu va fi suficient de puternic pentru a o face singur”

Joe Biden susține că acordul plafonului de îndatorare a evitat colapsul economic: „Republicanii au pus binele țării înaintea politicii”

Emmanuel Macron câștigă 6 puncte în sondaje. 32% dintre francezi au „o părere bună” despre președinte