• Un prim sondaj BVA pentru RTL, cu o săptămână mai devreme, arăta că Emmanuel Macron a recăpătat 6 puncte.
  • Aceasta este prima lună în care Emmanuel Macron a înregistrat o scădere atât de semnificativă a acestui indicator din august 2022.
  • Președintele păstrează o încredere solidă în rândul susținătorilor săi.

Imaginea Președintelui Republicii și a Primului Ministru se îmbunătățește ușor. Evaluările de popularitate ale lui Emmanuel Macron și Elisabeth Borne continuă să revină după două luni de neîncredere puternică legată de reforma pensiilor, relatează un sondaj Elabe pentru Les Echos descris de FranceInfo. Un prim sondaj BVA pentru RTL, cu o săptămână mai devreme, arăta că Emmanuel Macron a recăpătat 6 puncte, 32% dintre francezi având „o părere bună” despre el. Elisabeth Borne a preluat cinci puncte de opinii pozitive, la 32%, conform acestui barometru.

Potrivit studiului Elabe, șeful statului câștigă 4 puncte, ceea ce crește la 29% numărul francezilor care își pun încrederea în el „pentru a aborda eficient problemele cu care se confruntă țara”. Neîncrederea în președinte pierde din intensitate și ea, 64% dintre francezi care nu au „deloc” încredere în el, o scădere de 6 puncte. Aceasta este prima lună în care Emmanuel Macron a înregistrat o scădere atât de semnificativă a acestui indicator din august 2022. Președintele păstrează o încredere solidă în rândul susținătorilor săi (90% în rândul susținătorilor și aliaților Renașterii) și progresează în electoratul lui Valerie Pécresse (42 de ani). %).

Elisabeth Borne câștigă 2 puncte, dar rămâne slabă, la 24% încredere. Acesta este unul dintre cele mai mici rating înregistrate pentru un prim-ministru al lui Emmanuel Macron, notează Elabe.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Citește și:

FOTO|VIDEO. Premierul Rama îmbrățișează „cu căldură” omologul italian, Giorgia Meloni

YouTube nu va mai elimina videoclipurile care promovează minciuni despre alegerile prezidențiale americane din 2020

Sexul este recunoscut ca sport în Suedia. Primul campionat european de sex organizat de federația suedeză va avea loc pe 8 iunie