YouTube nu va mai elimina videoclipurile care promovează minciuni despre alegerile prezidențiale americane din 2020

  • Dezinformarea electorală este interzisă pe YouTube … cu excepția cazului în care este vorba de conspirații despre alegerile din SUA din 2020.
  • YouTube a precizat că utilizatorii vor vedea în continuare conținut din ,,surse autorizate” în căutare și în recomandările lor atunci când caută știri și conținut legat de alegeri.
  • Compania a menționat că videoclipurile din aceste surse au fost cele mai vizionate și recomandate videoclipuri legate de alegeri pe platformă în timpul ciclului 2020.

YouTube a transmis vineri că nu va mai elimina conținutul care prezintă afirmații false, potrivit cărora alegerile prezidențiale din SUA din 2020 au fost fraudate, inversând o politică instituită în urmă cu doi ani pe fondul unui val de afirmații false despre alegeri, scrie CNN.

Platforma a precizat într-o postare pe blog că va înceta să mai elimine „conținutul care avansează afirmații false potrivit cărora au avut loc fraude, erori sau defecțiuni pe scară largă la alegerile prezidențiale din 2020 și la alte alegeri prezidențiale din SUA din trecut” .

YouTube a mai precizat că utilizatorii vor vedea în continuare conținut din ,,surse autorizate” în căutare și în recomandările lor atunci când caută știri și conținut legat de alegeri. Compania a menționat că videoclipurile din aceste surse au fost cele mai vizionate și recomandate videoclipuri legate de alegeri pe platformă în timpul ciclului 2020.

YouTube a anunțat la începutul anului 2021 că va suspenda orice canal care publica video-uri noi ce susțin în mod fals că au avut loc fraude pe scară largă în alegerile prezidențiale americane, în loc să dea doar un avertisment, așa cum prevedea politica anterioară, în urma evenimentelor violente de la Capitoliu.

Citește și

Aryna Sabalenka, decizie controversată la Roland Garros: „Nu m-am simțit în siguranță”

Brad Pitt o dă în judecată pe fosta sa soție. Angelina Jolie e acuzată că i-ar fi vândut una dintre podgorii, fără acordul său

Dubița Volkswagen revine pe piața americană după o pauză de 20 de ani. Celebrul model, revitalizat în variantă electrică