Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva. Volodimir Zelenski: „Credem cu tărie că vom reuși”

Zelenski anunță că Ucraina trebuie să aștepte sosirea mai multor vehicule blindate occidentale înainte de a lansa contraofensiva. El a fost într-un efort diplomatic pentru a menține sprijinul occidental, căutând mai mult ajutor militar și arme, ceea ce este cheia pentru ca Ucraina să reușească în planurile sale, relatează Reuters.

Kievul speră că o contraofensivă pentru revendicarea teritoriului va schimba dinamica războiului care a izbucnit de când Rusia a invadat vecinul său mai mic în urmă cu 15 luni. O perioadă lungă de vreme uscată în unele părți ale Ucrainei a determinat anticiparea că contraofensiva ar putea fi iminentă. În ultimele câteva săptămâni, Ucraina a intensificat atacurile asupra depozitelor de muniții și rutelor logistice rusești.

Sâmbătă, armata ucraineană a declarat într-un raport zilnic că Mariinka din regiunea Doneţk din est a fost centrul luptei. Forțele ucrainene au respins toate atacurile celor 14 trupe rusești de acolo, se arată în raport.

Citește și:

Antony Blinken: „Negocierile de pace nu ar trebui să aibă loc în Ucraina până când Kievul nu va fi suficient de puternic pentru a o face singur”

Joe Biden susține că acordul plafonului de îndatorare a evitat colapsul economic: „Republicanii au pus binele țării înaintea politicii”

Emmanuel Macron câștigă 6 puncte în sondaje. 32% dintre francezi au „o părere bună” despre președinte

Exit mobile version