• Kievul a anunţat că înfiinţează un serviciu chatbot care va permite ruşilor care au rude soldaţi dispăruţi în Ucraina să verifice dacă s-a confirmat că aceştia au fost ucişi sau sunt prizonieri de război.
  • Ucraina şi Rusia au efectuat schimburi de prizonieri pe tot parcursul războiului.
  • Cel mai mare dintre acestea a avut loc săptămâna trecută.

Ucraina înfiinţează un serviciu chatbot care le va permite ruşilor care au rude soldaţi dispăruţi în Ucraina să verifice dacă s-a confirmat că aceştia au fost ucişi sau sunt prizonieri de război, au anunţat miercuri oficialii de la Kiev, potrivit Reuters.

Kievul speră că această măsură va pune presiune asupra Moscovei, la 22 de luni de la invazia Ucrainei, pe măsură ce tot mai mulţi ruşi de acasă caută răspunsuri despre soarta soldaţilor dispăruţi.

„Cetăţenii ruşi se pot adresa oficial acestui proiect pentru a obţine informaţii obiective despre rudele lor care le sunt ascunse de către regimul de guvernare din Federaţia Rusă”, a declarat Andriy Iusov, purtător de cuvânt al agenţiei militare de informaţii GUR din Ucraina, care se ocupă de negocierile pentru schimbul de prizonieri, relevă sursa citată.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ucraina şi Rusia au efectuat schimburi de prizonieri pe tot parcursul războiului. Cel mai mare dintre acestea a avut loc săptămâna trecută, când 230 de prizonieri ucraineni – majoritatea soldaţi, dar şi şase civili – au fost înapoiaţi Kievului în schimbul a 248 de soldaţi ruşi.

Citește și