• Ministerul ucrainean de Externe are un purtător de cuvânt digital, generat de A.I.
  • Dmytro Kuleba spune că economisește resursele Ministerului.
  • Purtătorul de cuvânt cu A.I. este inspirat de o cântareață din Ucraina.

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a anunțat ieri că un purtător de cuvânt generat de Inteligența Artificială vă fi acum responsabil cu problemele consulare, prin citirea textelor care, totuși, trebuie încă scrise de oameni. „Pentru prima dată în istorie, Ministerul de Externe ucrainean a creat o personalitate digitală folosind tehnologii de Inteligență Artificială pentru a comenta oficial informațiile consulare destinate presei”, se spune în comunicatul Ministerului.

Acest avatar răspunde numelui Victoria Shi, un prenume care evocă „victoria” țării sale în războiul împotriva invaziei ruse și un nume de familie care înseamnă pur și simplu „A.I.” în ucraineană. „Sunt o persoană digitală. Aceasta înseamnă că textul pe care îl auzi nu a fost citit de o persoană reală. Aceasta a fost creată de Inteligența Artificială”, spune noul purtător de cuvânt, care are trăsăturile unei tinere, în primul ei videoclip de pe YouTube. Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe a declarat însă pentru AFP că în continuare, comunicatele de presă vor fi scrise și verificate de oameni reali. „Inteligența Artificială ne ajută doar să generăm partea vizuală”, a explicat el.

Declarațiile viitoare ale Ministerului vor fi publicate online și puse la dispoziția jurnaliștilor. Ministerul a subliniat că nu vă înlocui purtătorul de cuvânt oficial, cel real, ci se va ocupa doar de chestiuni consulare. Ministerul a asigurat că a pus în aplicare măsuri pentru a preveni răspândirea unor declarații false din partea noului purtător de cuvânt, în special un cod QR menit să dovedească autenticitatea videoclipurilor.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?

Alegerea unui purtător de cuvânt generat de A.I. urmărește să „economisească timpul și resursele Ministerului”, a spus șeful diplomației ucrainene, Dmytro Kouleba. „Diplomații adevărați vor putea fi mai eficienți și se vor concentra pe alte sarcini”, a spus el.

Citește și