• UE a aprobat documentația Rusiei pentru vaccinul Sputnik V
  • Fondul Suveran Rus, care finanțează și comercializează Sputnik V, a solicitat înregistrarea UE serului pe 29 ianuarie
  • Vaccinul rusesc Sputnik V are o eficiență de 91,6% împotriva COVID-19

Uniunea Europeană a aprobat cererea Rusiei de a-și înregistra vaccinul împotriva coronavirusului Sputnik V în țările membre pe 29 ianuarie, relatează The Moscow Times.

Fondul Suveran Rus (RDIF), care finanțează și comercializează Sputnik V, a solicitat înregistrarea UE serului pe 29 ianuarie. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și-a încheiat procedura de aviz științific pentru vaccin pe 19 ianuarie.

Acum depinde de EMA să acorde autorizația de introducere a vaccinlui pe piața europeană.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

UE a autorizat deja vaccinurile împotriva coronavirusului dezvoltate de Pfizer / BioNTech, Moderna și AstraZeneca. În plus, a semnat contracte de aprovizionare cu Johnson & Johnson, Sanofi-GSK și CureVac.

Cu toate acestea, țările membre s-au confruntat cu o campanie de vaccinare mai lentă decât era de așteptat, din cauza deficitului de aprovizionare. Ungaria este prima țară europeană care a aprobat utilizarea vaccinului Sputnik V.

Josep Borrell speră că vaccinul rusesc va fi aprobat în UE

În timpul unei vizite diplomatice la Moscova de săptămâna trecută, principalul trimis al UE, Josep Borrell, a spus că speră că autoritățile europene vor aproba Sputnik V în ciuda tensiunilor dintre cele două părți. El a adăugat că serul rusesc va ajuta blocul să depășească lipsa de aprovizionare.

Cercetările efectuate de experți, publicate săptămâna trecută, au arătat că vaccinul Sputnik V are o eficiență 91,6% împotriva COVID-19, sporind încrederea internațională față de vaccin.