• UE a avertizat TikTok cu privire la răspândirea „dezinformării” pe platformă după atacul Hamas asupra Israelului.
  • Uniunea l-a îndemnat pe CEO-ul Shou Zi Chew într-o scrisoare să „intensifice urgent” eforturile și să explice „în următoarele 24 de ore” cum respectă legea europeană.
  • Rețele de socializare au observat o creștere a dezinformării despre conflict, inclusiv imagini falsificate și videoclipuri etichetate greșit.

UE a avertizat TikTok cu privire la răspândirea „dezinformării” pe platformă după atacul Hamas asupra Israelului. Uniunea l-a îndemnat pe CEO-ul Shou Zi Chew într-o scrisoare să „intensifice urgent” eforturile și să explice „în următoarele 24 de ore” cum respectă legea europeană, scrie BBC.

Firmele de rețele de socializare au observat o creștere a dezinformării despre conflict, inclusiv imagini falsificate și videoclipuri etichetate greșit.

UE a avertizat anterior X, fost Twitter, și Meta despre un astfel de conținut. A spus că TikTok trebuie să fie atent la popularitatea sa în rândul tinerilor.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

„TikTok are o obligație specială de a proteja copiii și adolescenții de conținutul violent și propaganda teroristă, precum și de provocările morții și de conținutul care poate pune viața în pericol”, a declarat comisarul UE Thierry Breton într-o postare pe X.

X a primit un termen limită similar de 24 de ore marți. Directorul executiv al companiei, Linda Yaccarino, a răspuns spunând blocului că a eliminat sau a semnalat „zeci de mii de conținut” de când Hamas a atacat Israelul.

Citește și: