• „Avem încredere deplină” în capacitatea guvernului moldovean de a „aborda toate aceste amenințări” , afirmă Charles Michel.
  • Exprimând sprijinul UE pentru R. Moldova, Michel a declarat că aceștia „condamnă ferm” aceste încercări de destabilizare a țării.
  • La rândul său, Sandu a declarat că țara sa trece prin momente dificile, dar a rămas angajată față de principiile libertății și democrației.

Republica Moldova a devenit o țintă a operațiunilor serviciilor secrete rusești, în condițiile în care Moscova și reprezentanții săi încearcă din ce în ce mai mult să destabilizeze țara, a declarat marți președintele Consiliului European, Charles Michel, scrie agenția Anadolu.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Maia Sandu în capitala Chișinău, Michel a declarat că Moldova este puternic afectată de războiul Rusiei în Ucraina.

„În ultimele luni, Rusia și reprezentanții săi au încercat din ce în ce mai mult să destabilizeze țara dumneavoastră folosind energie, atacuri cibernetice, organizarea de proteste și alte activități perturbatoare” , a precizat el.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Exprimând sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova, Michel a declarat că aceștia „condamnă ferm” aceste încercări de destabilizare a țării.

„Ați răspuns la aceste amenințări și la războiul Rusiei cu curaj și cu hotărâre și avem încredere deplină în capacitatea guvernului de a face față tuturor acestor amenințări” , a adăugat el

Amintind că UE a mobilizat 1 miliard de euro (1,08 miliarde de dolari) în ultimul an pentru a sprijini reziliența și stabilitatea Republicii Moldova, Michel a mai precizat că acest lucru arată că UE nu sprijină țara „doar cu vorbe” , ci și cu acțiuni.

De asemenea, el i-a mulțumit lui Sandu pentru găzduirea refugiaților ucraineni.

La rândul său, Sandu a declarat că țara sa trece prin momente dificile, dar a rămas angajată față de principiile libertății și democrației.

Ea a spus că integrarea cu Europa este singura cale prin care Moldova poate asigura supraviețuirea țării ca stat liber și prosper.

Moldova este o țară candidată la UE, iar negocierile de aderare ar trebui să înceapă cât mai curând posibil, a menționat Sandu.

Ea a adăugat că Moldova a implementat recomandările Comisiei Europene și integrează rapid legile europene în țară, în conformitate cu obiectivul de a deveni membru al UE.

Citește și:

Ce spune Biden despre anunțul Rusiei de a amplasa arme nucleare în Belarus

NATO: Suedia și Finlanda vor deveni „ținte legitime” pentru Moscova

Mike Pence trebuie să depună mărturie despre conversațiile pe care le-a avut cu Trump înainte de asaltul de la Capitoliu