UE vrea să rivalizeze China. Bruxelles-ul s-a hotărât să investească enorm în infrastructură

Uniunea Europeană intenționează să își mărească nivelul investițiilor în infrastructură pentru a concura cu China din punct de vedere economic și politic. Ursula von der Leyen a prezentat ieri, în cadrul discursului ei anual despre situația UE, prin măsura Global Gateway.

Ce detalii au fost incluse în discursul șefei Comisiei Europene?

Cu această măsură, Uniunea Europeană urmărește să stabilească relații în întreaga lume, nu să creeze dependențe, conform Ursulei von der Leyen. Ea se referă la preocupările capitalelor G7 cu privire la influența pe care China a căpătat-o după cunoscutul plan de infrastructură „Drumuri și Centuri”.

Prin această inițiativă, țările membre ale UE cu venituri mici vor primi finanțare în afara proiectelor de infrastructură pilon ale Chinei.

Mai are Uniunea Europeană vreun plan legat de China?

La rândul său, Comisia Europeană va mai propune interzicerea comercializării pe piața UE a produselor obținute prin muncă forțată.

Această măsură vine în urma unor acuzații repetate potrivit cărora China forțează mii de uiguri și membri ai altor grupuri minoritare să lucreze în diferite părți ale țării.

Să nu uităm nici că anul acesta SUA au colaborat cu UE, Canada și Marea Britanie pentru a impune sancțiuni oficialilor chinezi tocmai pentru acest lucru.

Iar anul trecut Uniunea Europeană a semnat un acord cuprinzător privind investițiile cu Beijing, cerând Chinei să furnizeze o „foaie de parcurs” pentru implementarea convențiilor internaționale împotriva utilizării muncii forțate

Exit mobile version