• Un bărbat a reușit să se strecoare în casa lui Jake Sullivan din Washington.
  • Incidentul a avut loc într-o noapte de la sfârșitul lunii aprilie.
  • În octombrie anul trecut, un bărbat a intrat prin efracție în locuința din San Francisco a lui Nancy Pelosi.

Serviciile secrete americane încearcă să afle cum a fost posibil ca un bărbat, aparent sub influența alcoolului și confuz să treacă pe lângă agenții de securitate și să intre fără să fie văzut în casa din Washington a lui Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al lui Joe Biden, scrie The Guardian.

Incidentul a avut loc într-o noapte, la sfârșitul lunii aprilie, iar jurnaliștii de la The Washington Post au relatat primii despre el marți, 16 mai. Jake Sullivan l-a confruntat pe bărbat și i-a spus să plece. Nu au existat semne de intrare forțată în locuință. Agenții aflați în fața casei oficialului american nu au știut că un intrus se află acolo, fiind alertați de Sullivan după ce bărbatul plecase deja, notează publicația americană, adăugând că nu există nicio dovadă că acesta intenționa să-i facă rău lui Sullivan.

„În timp ce protejatul nu a fost rănit, luăm această problemă în serios și am deschis o investigație cuprinzătoare pentru a examina toate aspectele cu privire la ce s-a întâmplat. Orice abatere de la protocoalele noastre de protecție este inacceptabilă și, dacă va fi descoperită, personalul va fi tras la răspundere” , a precizat un purtător de cuvânt al Secret Service.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Potrivit unor surse citate de NBC News, șefa serviciului secret, Kimberly Cheatle, este „furioasă” din cauza incidentului, considerat în mare măsură o „eroare umană” în cadrul Secret Service.

Sullivan are „încredere totală în Secret Service”

Între timp, Jake Sullivan a declarat miercuri, 17 mai, că are „încredere totală în Secret Service”.

„Ei fac o treabă remarcabilă în fiecare zi ca profesioniști care protejează oamenii” , a spus consilierul președintelui american, refuzând să facă alte comentarii în legătură cu incidentul.

Consilierii pe probleme de securitate națională au primit o protecție sporită după ce, în 2021, a fost descoperit un presupus complot iranian pentru a-l ucide pe John Bolton, al treilea consilier de acest fel al lui Donald Trump.

În octombrie anul trecut, un bărbat a intrat în locuința din San Francisco a lui Nancy Pelosi, fosta președintă a Camerei Reprezentanților din SUA, care este păzită de poliția Capitoliului american.

Intrusul l-a atacat pe soțul ei, Paul Pelosi, cu un ciocan. Șeful Poliției Capitoliului, Thomas Manger, a declarat marți, în timpul unei audieri în Congres, că instituția se confruntă cu o creștere de aproximativ 400% a numărului de amenințări împotriva membrilor Congresului în ultimii șase ani.

Citește și

VIDEO. Johnny Depp: „Nu mai am nevoie de Hollywood”. Actorul răspunde valului de critici aduse

Gluma care a costat două milioane de dolari. Cum a reuşit un comediant să înfurie toate autorităţile chineze

Prințul Harry și Meghan Markle, implicați într-o urmărire auto „aproape catastrofală” cu paparazzi