• Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul ar putea fi condamnat la până la opt ani de închisoare.
  • Procurorii au declarat că arestarea este rezultatul unei cooperări strânse cu procurorii și serviciile de securitate din Ucraina, care i-au anunțat și care au furnizat dovezi cruciale.
  • Cazul este în curs de dezvoltare, au spus procurorii.

Un polonez a fost arestat sub acuzația că ar fi fost pregătit să spioneze în numele serviciilor de informații militare ale Rusiei într-un presupus complot de asasinare a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, au anunțat joi procurorii polonezi, scrie Press Herald.

Bărbatul căuta să intre în contact cu rușii implicați direct în războiul din Ucraina și se aștepta să transmită informații detaliate despre aeroportul Rzeszow-Jasionka din sud-estul Poloniei, în apropiere de granița cu Ucraina, care este poarta de intrare pentru livrările militare și umanitare internaționale pentru Ucraina. De asemenea, acesta deservește lideri și politicieni care călătoresc în și din Ucraina. Aeroportul se află sub controlul trupelor americane.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul ar putea fi condamnat la până la opt ani de închisoare, se arată în comunicat. Procurorii au declarat că arestarea este rezultatul unei cooperări strânse cu procurorii și serviciile de securitate din Ucraina, care i-au anunțat și care au furnizat dovezi cruciale. Cazul este în curs de dezvoltare, au spus aceștia.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În Germania, joi, procurorii au declarat că doi bărbați germano-ruși au fost arestați sub suspiciunea de spionaj, unul dintre ei fiind acuzat că a fost de acord să efectueze atacuri asupra unor potențiale ținte, inclusiv instalații militare americane, în speranța de a sabota ajutorul pentru Ucraina.

Cei doi, identificați doar ca Dieter S. și Alexander J., în conformitate cu normele germane de confidențialitate, au fost arestați miercuri în orașul bavarez Bayreuth, au declarat procurorii federali germani.

Citește și