• El este unul dintre cei 13 a căror aplicație online a avut succes, din peste 200 primite.
  • Rolurile luate în considerare implică în mare măsură purtarea unor obiecte specifice, cum ar fi o baghetă albă, Marele Pinten de Aur, sau Orb sau Sceptru.
  • Potrivit unei teorii, contele de Loudoun, un australian în vârstă de 48 de ani, ar putea fi regele de drept.

Când regele Charles va fi încoronat la Westminster Abbey luna viitoare, un conte căruia i-a fost acordat un rol ceremonial la încoronare s-ar putea să se gândească dacă ar trebui să fie el cel care stă pe tron. Biroul pentru revendicarea încoronării a confirmat că al 15-lea conte de Loudoun, Simon Abney-Hastings, se numără printre cei care și-au dovedit dreptul istoric și ereditar de a participa la ceremonie, scrie WA Today.

El este unul dintre cei 13 a căror aplicație online a avut succes, din peste 200 primite. Solicitanții au fost rugați să prezinte dovezi că sunt descendenți direcți ai celor care au îndeplinit roluri similare la încoronările anterioare. Rolurile luate în considerare implică în mare măsură purtarea unor obiecte specifice, cum ar fi o baghetă albă, Marele Pinten de Aur, sau Orb sau Sceptru. Potrivit unei teorii, acest conte de Loudoun, un australian în vârstă de 48 de ani, ar putea fi regele de drept.

În urmă cu aproximativ 20 de ani, doctorul Michael Jones, un istoric medieval, a descoperit un document în Catedrala din Rouen, despre care spunea că dovedea că Edward al IV-lea este ilegitim și nu moștenitorul de drept al tronului. El a descoperit înregistrări ale Războiului de 100 de ani din Franța care arată că Richard, Duce de York, nu l-ar fi putut fi născut pe Edward deoarece se afla la 100 de mile distanță de soția sa, Cecily Neville, Ducesa de York, în cele cinci săptămâni în care Edward ar fi putut fost conceput.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Un documentar de la Channel 4, Britain’s Real Monarch, a sugerat în schimb că un arcaș este adevăratul tată și, ca urmare, linia de succesiune ar fi trebuit să treacă prin fratele mai mic al lui Edward, George, Ducele de Clarence. Programul din 2004, bazat pe cartea Dr. Jones Bosworth 1485: Psychology of a Battle, susține că descendenții direcți ai lui George, conții de Loudoun, au avut drept rezultat o revendicare la tron. Regatul, numit după Loudoun din Ayrshire, este unul dintre cele mai vechi titluri ale Scoției.

Documentarul Channel 4 a fost prezentat de Sir Tony Robinson, iar atunci când a fost confruntat acasă, în NSW, de Sir Tony, regretatul al 14-lea conte de Loudoun, care s-a mutat în Australia la 18 ani pentru a lucra ca exploatator la fermă, a fost surprins de afirmații. El a recunoscut mai târziu, cu cât a vizionat mai mult documentarul „cu atât sunt mai convins că au dreptate și probabil că ar trebui să fiu regele”. Când cel de-al 14-lea conte a murit la vârsta de 69 de ani în 2012, fiul său cel mare, Simon, a luat titlul.

Dr Jones a declarat pentru The Sunday Telegraph din Londra: „Mă bucur că Simon va participa la încoronare. Are tot dreptul să fie acolo. Dacă acceptați acuzația făcută de unii la acea vreme, inclusiv de unii din familia sa, că Edward al IV-lea era ilegitim, atunci contele de Loudoun ar putea fi rege.”
Numeroși istorici au respins afirmațiile făcute de Jones.

Citește și