• Joe Biden a refuzat invitaţia la încoronarea Regelui Charles al III-lea, care este stabilită pe data de 6 mai.
  • Pentru că „nu vrea să-l jignească pe rege” , cu care are „o relație puternică” , la încoronare ar putea fi prezentă, totuși, Jill Biden.
  • Regele Charles a făcut în această săptămână prima vizită de stat în calitate de monarh, călătorind în Germania.

Joe Biden, 80 de ani, intenționează să refuze invitația și să nu participe la încoronarea regelui Charles al III-lea, susțin surse apropiate Palatului Buckingam, citate de presa internațională.

Încoronarea regelui Charles al III-lea, 74 de ani, va avea loc pe 6 mai, la opt luni de la moartea reginei Elisabeta a II-a.

La finalul lunii februarie, Palatul Buckingham a dezvăluit programul celor trei zile de festivități pentru încoronare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Surse apropiate Palatului Buckingham au dezvăluit că liderul SUA are deja „angajamente” în jurul datei de 6 mai, așa că nu va putea participa le eveniment.

Dame Karen Pierce, ambasadorul britanic în SUA, și colaboratorii Palatului Buckingham au purtat discuții „cordiale și diplomatice” cu Casa Albă despre încoronare și li s-a transmis că Biden, care a participat la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, nu va onora invitația.

Președintele american plănuiește să viziteze Irlanda de Nord, în aprilie, și se pregătește să-și anunțe intenția de a candida pentru realegeri în cursa prezidențială din 2024.

Bob Seely, un deputat conservator din comitetul restrâns pentru afaceri externe, a spus că „este o decizie prostească a Casei Albe” , și l-a îndemnat pe Biden să-și regândească programul.

Pentru că „nu vrea să-l jignească pe rege” , cu care are „o relație puternică” , la încoronare ar putea fi prezentă, totuși, Jill Biden, Prima Doamnă a SUA.

La eveniment vor participa șefi de stat din întreaga lume, inclusiv din Irlanda, Franța, Spania, Belgia, Japonia, Ungaria și Monaco. Ursula von der Leyen, Roberta Metsola și Charles Michel, înalți oficiali UE, au fost invitați.

Regele Charles a făcut în această săptămână prima vizită de stat în calitate de monarh, călătorind în Germania.

Citește și:

Comisia Europeană dezminte candidatura preşedintei von der Leyen la șefia NATO: „Speculaţii nefondate”

Ce spune Biden despre anunțul Rusiei de a amplasa arme nucleare în Belarus

Prima reacție a lui Donald Trump, după ce a fost pus sub acuzare: „Este persecuție politică”