Comisia Europeană dezminte candidatura preşedintei von der Leyen la șefia NATO: „Speculaţii nefondate”

FOTO - Hepta
  • Ursula von der Leyen nu candidează la funcţia de secretar general al NATO, potrivit Comisiei Europene.
  • Afirmaţiile despre acest subiect ale The Sun sunt „speculaţii nefondate” , a comunicat Comisia.
  • Cotidianul a publicat informaţia că von der Leyen urmăreşte să devină succesoarea lui Jens Stoltenberg la conducerea NATO.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu candidează la funcţia de secretar general al NATO, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Comisiei, scrie presa internațională.

Afirmaţiile despre acest subiect ale ziarului britanic The Sun sunt speculaţii nefondate” , a comunicat Comisia, la solicitarea agenţiei respective.

Cotidianul publicase informaţia că – potrivit unei surse diplomatice – von der Leyen urmăreşte să devină succesoarea lui Jens Stoltenberg la conducerea Alianţei Nord-Atlantice.

Mandatul lui Stoltenberg a fost prelungit până în martie anul trecut, la scurt timp după ce a început invazia rusă în Ucraina, şi urmează s se încheie în 30 septembrie anul acesta.

Politicianul norvegian în vârstă de 63 de ani este secretar general al NATO de aproape nouă ani, timp în care termenul pentru plecarea din funcţie a fost amânat de trei ori.

Recent, au apărut speculaţii conform cărora, în contextul războiului din Ucraina, ar putea avea loc o nouă prelungire.

În acelaşi timp, unii diplomaţi au afirmat că menţinerea lui Stoltenberg la conducere ar putea da impresia că NATO nu poate ajunge la un acord privind un nou secretar general.

Citește și:

The Sun: Ursula Von der Leyen, în cursa pentru a fi noul șef al NATO

Ivanka Trump reacționează la punerea sub acuzare a tatălui său: „Îmi iubesc tatăl și îmi iubesc țara. Sunt îndurerată pentru amândoi”

Donald Trump a strâns peste 4 milioane de dolari în 24 de ore de la punerea sub acuzare: „Sunt gata să lupt”