• La fel ca și alte școli finlandeze, copiii tocmai se întorseseră la cursuri în Vantaa, chiar lângă Helsinki, după weekendul lung de Paște.
  • Poliția a declarat anterior că toate cele trei victime aveau 12 ani și că un suspect, tot în vârstă de 12 ani, a fost arestat.
  • Poliția a deschis acum o anchetă pentru omor și tentativă de omor.

Un copil a murit și alți doi au fost grav răniți într-un schimb de focuri într-o școală din Finlanda, potrivit poliției, scrie BBC.

Poliția a declarat anterior că toate cele trei victime aveau 12 ani și că un suspect, tot în vârstă de 12 ani, a fost arestat.

Părinții au declarat presei finlandeze că împușcăturile au avut loc într-o sală de clasă de la școala Viertola din Vantaa, la nord de capitala Helsinki. Poliția a declarat că a ajuns la școală în nouă minute la ora 09:17 și a acordat îngrijiri celor trei victime.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Suspectul a fugit după împușcături și a fost în cele din urmă reținut „într-un mod calm” în cartierul Siltamaki din nordul capitalei Helsinki la ora 10:00.

Aceștia au adăugat că ținea în mână o armă de foc pe care i-au luat-o și el a recunoscut că a făcut împușcătura într-un interviu inițial.

Poliția a deschis acum o anchetă pentru omor și tentativă de omor. La fel ca alte școli finlandeze, copiii tocmai se întorseseră la cursuri în Vantaa, chiar lângă Helsinki, după weekendul prelungit de Paște.

Copiilor li s-a spus să rămână în sălile de clasă după atac, a informat postul public YLE.

Citește și