• Un cuplu de americani a fost răpit dintr-un autobuz în Haiti și este ținut pentru răscumpărare, au declarat membrii familiei.
  • Familia spune că răpitorii cer o răscumpărare uriașă pe care nu și-o pot permite.
  • Jean-Dickens Toussaint și soția sa, Abigail Toussaint, se aflau în Haiti pentru a-și vizita rude bolnave și pentru a participa la un festival.

Un cuplu de americani a fost răpit dintr-un autobuz în Haiti și este ținut pentru răscumpărare, au declarat membrii familiei lor. Cuplul are un fiu în vârstă de un an, care se afla la o rudă în timpul incidentului.

Jean-Dickens Toussaint, în vârstă de 33 de ani, și soția sa, Abigail Toussaint, din Tamarac, Florida, se aflau în Haiti pentru a-și vizita rude bolnave și pentru a participa la un festival, când au fost răpiți sâmbăta trecută, în autobuzul care îi ducea din capitala Port-au-Prince, scrie The Independent.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Inițial, răpitorii au cerut 6.000 de dolari pentru eliberarea cuplului, dar odată ce banii au fost trimiși, răpitorii au ridicat prețul la 200.000 de dolari de persoană. Nu avem atâția bani”, a declarat Nikese Toussaint, sora bărbatului răpit.

Un prieten de familie care s-a întâlnit cu cei doi la aeroport pentru a-i escorta ar fi fost, de asemenea, răpit. Au oprit autobuzul într-o stație și apoi au cerut americanilor să coboare din autobuz și prietenilor lor din autobuz, iar apoi i-au luat”, a declarat ea.

Ce spun autoritățiile din SUA

Departamentul de Stat al SUA a declarat că este la curent cu rapoartele privind cetățenii din Florida dispăruți în Haiti. Atunci când cetățenii americani sunt răpiți, lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale în timp ce acestea desfășoară eforturile de căutare și împărtășim informații cu familiile, în măsura în care putem”, a declarat departamentul. Departamentul de Stat le-a recomandat americanilor să nu călătorească” în Haiti din cauza răpirilor, a criminalității și a tulburărilor civile”.

Marți, ONU a declarat că aproape 260 de răpiri au fost raportate de la începutul anului, oamenii fiind răpiți din case sau din locuri publice. Organizația a adăugat că noile confruntări între bandele din capitala Haiti și din jurul acesteia au ucis cel puțin 187 de persoane în mai puțin de două săptămâni și au rănit alte peste 150 de persoane.

Situația este cu atât mai alarmantă pentru copii, care sunt deseori supuși tuturor formelor de violență armată, inclusiv recrutarea forțată și violența sexuală”, a precizat ONU într-un comunicat.

Citește și