• Grupul Scorpions, parte din cartel, și-a cerut scuze pentru răpirea celor patru cetățeni americani săptămâna trecută, ucigând doi dintre ei, și a predat oamenii pe care îi consideră responsabili.
  • Bărbații sunt acuzați că ar fi încălcat regulile cartelului cu privire la „protejarea vieților celor nevinovați”.
  • „Am decis să îi predăm pe cei care au fost direct implicați și responsabili de evenimente”, spune o scrisoare din partea grupului Scorpions

Conform rapoartelor din orașul mexican de frontieră Matamoros afirmă că un grup disident al Gulf Cartel, cunoscut ca Grupul Scorpionilor, și-a cerut scuze pentru răpirea a patru cetățeni americani săptămâna trecută, ucigând doi dintre ei, și-a predat oamenii pe care îi consideră responsabili.

O scrisoare din partea grupului Scorpions ar fi fost lăsată de bărbații resposabili de moartea americanilor, în care aceștia își cereau scuze locuitorilor din Matamoros, victimelor din SUA și familiilor acestora, precum și unei femei mexicane ucise săptămâna trecută, când banda a tras asupra unei dube albe în care se aflau americanii.

„Am decis să îi predăm pe cei care au fost direct implicați și responsabili de evenimente”, se arată în scrisoare. Grupul mexican responsabil pentru moartea cetățenilor americani spune că cei cinci „au acționat în baza propriilor decizii și a lipsei de disciplină”. Scrisoarea îi acuză, de asemenea, pe bărbați că au încălcat regulile cartelului cu privire la „protejarea vieților celor nevinovați”.
Între timp, clinica medicală din Matamoros, unde membrii cartelului i-ar fi dus pe cetățenii americani răniți pentru tratament, a fost izolată de poliție. Rapoartele sugerează că cei patru americani au fost duși acolo de către bandă. Însă cei doi mai grav răniți – Shaeed Woodard și Zindell Brown – au murit la scurt timp după aceea, informează BBC.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI? PRIMĂVARA DESCHIDE SEZONUL VERDEȚURILOR
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Agenția de știri Reuters a relatat că oficialii mexicani au predat joi după-amiază trupurile celor doi bărbați morți oficialilor americani din Matamoros, iar rămășițele lor au fost repatriate.

Un document intern al forțelor de ordine care arată că autoritățile mexicane investighează posibilitatea ca cei patru americani să fi fost răpiți după ce au fost confundați cu membrii cartelurilor rivale care le invadau teritoriul, mai relatează Reuters.

Pe fondul relațiilor tensionate, consilierul pentru securitate internă al SUA, Liz Sherwood-Randall, se află în Mexic pentru o întâlnire cu președintele Lopez Obrador pentru a discuta despre agravarea crizei legate de fentanil și opioidele sintetice în SUA.