• Statele Unite efectuează antrenamente la Grafenwoehr de ani de zile, inclusiv pentru forțele aliate din Europa.
  • Luna trecută, Pentagonul a anunțat că va extinde instruirea într-un efort de a perfecționa abilitățile forțelor ucrainene.
  • Peste 600 de soldați ucraineni au început programul de antrenament extins în tabără cu doar o zi înainte de sosirea lui Milley.

Luni a fost doar a doua zi pentru soldații ucraineni în cadrul noului program de pregătire al armatei americane. Aceasta nu este o rotație obișnuită”, a declarat luni după-amiază generalul armatei americane Mark Milley, președintele Statului Major Întrunit, în timp ce se întâlnea cu comandanții. Acesta este unul dintre acele momente în care, dacă vreți să faceți o diferență, acesta este momentul”.

Milley, care a vizitat vasta zonă de antrenament de la Grafenwoehr pentru a arunca o primă privire la noua așa-numita instrucție de arme combinate pentru soldații din acea zonă, a declarat că aceasta va pregăti mai bine trupele ucrainene pentru a lansa o ofensivă sau pentru a contracara orice creștere a atacurilor rusești.

El a petrecut ceva mai puțin de două ore la Camp Herson” – o secțiune a bazei denumită după un oraș din Ucraina unde trupele ucrainene au obținut o victorie cheie împotriva Rusiei anul trecut. Peste 600 de soldați ucraineni au început programul de antrenament extins în tabără cu doar o zi înainte de sosirea lui Milley.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Pentru prima dată de la începutul războiului, în urmă cu aproape un an, reporterilor li s-a acordat acces larg pentru a urmări diferite porțiuni ale antrenamentului. Reporterilor li s-a permis să îl urmărească pe Milley și să urmărească interacțiunile acestuia cu trupele și comandanții ucraineni și americani, dar nu li s-a permis să raporteze conversații specifice cu forțele ucrainene sau să facă fotografii sau înregistrări video. Restricțiile reflectă preocupările actuale ale SUA cu privire la escaladarea furiei rusești din cauza implicării Occidentului în război sau la declanșarea unui conflict mai amplu.

Statele Unite efectuează antrenamente la Grafenwoehr de ani de zile, inclusiv pentru forțele aliate din Europa. Instruirea limitată pentru soldații ucraineni a început anul trecut, la scurt timp după invazia rusă. La vremea respectivă, aceasta s-a concentrat în mod special pe diferite sisteme de arme care erau furnizate de SUA, cum ar fi obuzierele.

Luna trecută, Pentagonul a anunțat că va extinde instruirea într-un efort de a perfecționa abilitățile forțelor ucrainene. Cursul de cinci săptămâni le va învăța pe acestea să se deplaseze eficient și să își coordoneze unitățile de mărimea companiilor și batalioanelor în luptă, folosind artileria, blindatele și forțele terestre combinate.