Un înalt funcționar al serviciilor secrete ucrainene, Nakonechny, a fost găsit mort

război-Ucraina

război-Ucraina

Un șef regional al serviciilor de informații ucrainene SBU, Nakonechny, fost găsit mort în locuința sa din centrul Ucrainei, a anunțat duminică biroul procurorului general.

Oleksandr Nakonechny a fost găsit de soția sa cu răni de glonț într-o cameră a apartamentului lor din orașul Kropyvnytsky, sâmbătă târziu, după ce aceasta a auzit focuri de armă, a scris biroul pe Telegram.

Poliția a deschis o anchetă în cazul morții, dar nu a făcut alte comentarii. Un politician local, Andrii Lavrus, a scris pe Telegram că Nakonechny s-a împușcat singur. Informația nu a putut fi confirmată imediat.

Nakonechny a condus SBU în regiunea Kirovograd din ianuarie 2021. În iulie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis pe șeful SBU, prietenul său din copilărie Ivan Bakanov, spunând că acesta nu a făcut suficient pentru a scăpa agenția de spioni și colaboratori ruși.

Zelenski a declarat că va avea loc o revizuire a personalului SBU, iar mai mulți oficiali de rang înalt din cadrul agenției au fost concediați în ultimele luni.

Exit mobile version