• Stâlpii de susținere ai clădirii s-au crăpat până la etajul unu
  • Clădirea liceului Nicolae Tonitza e încadrată în clasa a II-a de risc seismic
  • Oana Florea, deputat: „Am avut cazuri când s-a prăbușit tavanul unei școli”
  • Aproape 1000 de elevi învață la liceul Nicolae Tonitza

În București există multe clădiri cu risc seismic. În această situație se află și clădirea liceului Nicolae Tonitza. Se pare că stâlpii de susținere s-au crăpat până la primul etaj.

Astfel, clădirea se numără printre cele de risc din categoria 2. Deputatul PSD Oana Florea a susținut un amendament în plen prin care cere suma de 50 de mii de lei pentru reabilitarea clădirii. Dar amendamentul a fost respins.

Chiar am avut cazuri în București când s-a prăbușit tavanul unei școli. În acest moment înțelegem că elevii învață online doar că nu există un orizont de timp. Practic nu s-a făcut niciun plan ca această clădire urmează să fie consolidată, dacă se mai poate consolida în funcție de cat e de degradată.”, a declarat Oana Florea, deputat PSD.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

La liceul Tonitza învață aproape 1000 de elevi. Conducerea a facut sute de solicitări la Primaria Sectorului 1 pentru reabilitare. Însă nu au primit niciun răspuns. Laurențiu Florescu este inginer constructor proiectant și spune care sunt riscurile unei clădiri în această situație.

Riscurile pot fi chiar de prăbușirea unor elemente restructurale cum a mai fost în anumite clădiri, în cazul în care acestea sunt deteriorate sau degradate, dacă prezintă fisuri. Riscuri catastrofale pot fi în cazul unui cutremur major.”, Laurențiu Florescu, inginer proiectant.