• Partidul Marinei Le Pen a fost condamnat în trecut pentru antisemitism.
  • Lidera extremei drepte a reușit să își „de-diabolizeze” partidul.
  • Un marș este organizat la Paris de președinții Camerelor Parlamentului.
  • Manifestarea se desfășoară în alertă maximă de securitate.

Un marș împotriva antisemitismului are loc în această duminică la Paris, la inițiativa președinților celor două Camere ale Parlamentului. Acțiunile antisemite au explodat în Franța în ultimele săptămâni.
Participarea Marinei Le Pen la acest marș stârnește polemici, ca și anunțul liderului extremei stângi, Jean-Luc Melenchon, ca nu va participa.

Au fost o polemică importantă săptămâna aceasta, din momentul în care Marine Le Pen a anunțat că va participa la acest marș care a fost convocat de președinții celor două camere. Marine Le Pen este lidera unui partid care în trecut era un partid antisemit și a fost condamnat din această cauză.

Marine Le Pen aduce de câțiva ani o campanie de de-diabolizare a partidului ei și mai ales că în momentul în care Israelul a fost atacat pe 7 octombrie, a fost printre primii care au avut o reacție foarte clară atacurilor Hamas. Însă celelalte partide care și-au făcut un obicei din a se detașa, de a se delimita de partidul Marinei Le Pen, au spus că nu sunt bineveniți, iar purtătorul de cuvânt al guvernului a spus acest lucru. Însă liderii formațiunii spun că ei n-au nimic împotrivă să mărșăluiască în coada coloanei de manifestanți, alături de ceilalți francezi.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

La fel de criticat a fost anunțul făcut de Melenchon, liderul extremei stângi, care spune că nu participă nici el, nici formațiunea sa la acest marș fără să facă un marș separat, care să înglobeze puțin de toate.

Citește și