Un milion de decese provocate de coronavirus. Ce se mai întâmplă în Wuhan, orașul în care a izbucnit pandemia

Wuhan University

Wuhan University

Milionul de decese de Covid-19 înregistrat luni inspiră tristețe și neîncredere locuitorilor din Wuhan, realtează CNEWS.

În timp ce mulți sunt mândri de rezistența metropolei și de lupta cu succes a Chinei împotriva coronavirusului, chinezii sunt triști să constate că virusul își continuă răspândirea letală în altă parte a planetei.

Unele țări, în frunte cu Statele Unite, cer Chinei să dea socoteala, denunțând gestionarea greșită a virusului, responsabilă, potrivit acestuia, de răspândirea sa în altă parte a lumii. La rândul său, Beijing pune la îndoială originea chineză a coronavirusului. Și subliniază că, în absența dovezilor științifice, virusul ar fi putut veni foarte bine din altă parte înainte de a exploda în Wuhan. Noul coronavirus a lovit puternic orașul (11 milioane de locuitori), cu oficial 50.340 de bolnavi și 3.869 de morți – mai mult de 80% din numărul de morți la nivel național.

Dar autoritățile nu au raportat niciun caz nou din luna mai. Și mulți oameni din Wuhan se întreabă despre strategia altor țări.

În timp ce Europa trăiește sub amenințarea izolarii și închiderii restaurantelor, economia chineză revine: fabricile funcționează la capacitate maximă, consumatorii se întorc la magazine și turismul a reluat.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că numărul morților la nivel mondial va continua să crească până la o campanie de vaccinare în masă. Dar Wuhan e astazi lipsit de griji. Mulți trecători nu mai au măști sau le poartă sub bărbie. Iar locuitorii au luat cu asalt centrele comerciale înainte de săptămână a sărbătorii naționale.

„Wuhan a ajuns la un nou început”, a declarat pentru AFP An An, o femeie din Wuhan care lucrează în mass-media. „Viața și-a recăpătat gustul de dinainte”.

Exit mobile version