• Un ministru al guvernului francez va apărea pe coperta revistei Playboy, stârnind critici din partea unor politicieni din țară.
  • Schiappa, care este actualul ministru al economiei sociale și al asociațiilor franceze, a militat multă vreme pentru egalitatea de gen.
  • „În Franța, femeile sunt libere. Cu tot respectul pentru cei care au dat înapoi și pentru ipocriți.”, a scris ministrul pe Twitter.

Un ministru al guvernului francez va apărea pe coperta revistei Playboy, stârnind critici din partea unor politicieni din țară. Schiappa, care este ministru al guvernului din 2017, a apărut pe coperta revistei pentru a însoți un interviu de 12 pagini pe care l-a realizat despre drepturile femeilor și drepturile LGBT. Schiappa, care este actualul ministru al economiei sociale și al asociațiilor franceze, a fost fotografiată pentru copertă purtând o rochie albă.

Ce au spus politicienii despre această decizie

Decizia ei a stârnit critici din partea politicienilor din Franța, în contextul în care țara se confruntă cu o agitație generalizată generată de reformele președintelui Emmanual Macron de a crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Sandrine Rousseau, deputat ecologist, a declarat pentru postul de televiziune BFM: „Unde este respectul pentru poporul francez? Oamenii care vor trebui să muncească încă doi ani, care pierd zile de salariu, care nu reușesc să mănânce din cauza inflației. Corpul femeilor ar trebui să poată fi expus oriunde, nu am o problemă cu asta, dar există un context social.”

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Apariția ei în revista a atras critici din partea colegilor politici, inclusiv a premierului francez Elisabeth Borne. Aceasta a comentat despre decizia lui Schiappa, spunându-i că „nu a fost potrivită, mai ales în această perioadă”, a scris sâmbătă BFMTV, citând o sursă apropiată premierului.

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a ssuștinut-o pe Schiappa în timpul unui interviu acordat duminică canalului francez de știri CNews, numind-o „femeie cu o personalitate puternică”. „Am vrut să spun că Marlene Schiappa este o femeie politician curajoasă, care are un caracter puternic și care are stilul ei, cu care nu mă identific, dar pe care îl respect”, a spus el.


Cu toate acestea, vorbind despre poza din Playboy într-o postare pe Twitter sâmbătă seară, Schiappa a spus: „Nu, nu, nu: Apărarea dreptului femeilor de a dispune de corpul lor este peste tot și tot timpul. În Franța, femeile sunt libere. Cu tot respectul pentru cei care au dat înapoi și pentru ipocriți.”

Și politicienul Jean Luc Mélenchon a criticat, de asemenea, apariția lui Schiappa în publicație și remarcile lui Macron. Sâmbătă seara, el a scris pe Twitter: „Într-o țară în care președintele se exprimă în Pif și ministrul său în Playboy, problema ar fi opoziția. Franța o ia razna”.

Schiappa este de mult timp o militantă pentru drepturile femeilor și a fost numită în 2017 primul ministru al egalității de gen din țară. În acest rol, a fost inițiatoarea unei legi franceze care interzice cat-calling-ul și hărțuirea femeilor, și care sunt sancționate cu amenzi pe loc.

Citește și: