Un nou tratament pentru Covid: O terapie cu anticorpi monoclonali a fost aprobată în Marea Britanie

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 10 noiembrie: FDA a autorizat, de urgență, tratamentul cu anticorpi monoclonali Eli Lilly

Un nou tratament Covid, care utilizează o serie de anticorpi produși în laborator pentru a ataca virusul, a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie, relatează BBC.

Autoritatea de reglementare a declarat că s-a demonstrat că medicamentul Ronapreve a prevenit infecțiile și a redus nevoia de tratament în spital.

Acesta a fost folosit în mod celebru ca parte a setului de medicamente experimentale oferite anul trecut președintelui american Donald Trump.

Cu toate acestea, este foarte costisitor și este posibil să fie rezervat pentru cei care prezintă cel mai mare risc de a se îmbolnăvi grav.

Terapia cu anticorpi atacă virusul, spre deosebire de alte tratamente Covid, cum ar fi steroidul dexametazonă, care calmează sistemul imunitar hiperactiv al organismului.

Existau temeri că această idee ar fi fost un eșec după ce testele au eșuat atunci când au fost luați anticorpi de la pacienți care se vindecaseră de Covid.

Cu toate acestea, companiile Regeneron și Roche au testat anticorpi monoclonali în laborator pentru a-i găsi pe cei doi care se pot lipi cel mai bine de virus.

Acesta s-a dovedit a fi mult mai eficient, iar terapia continuă să funcționeze împotriva noilor variante.

Anticorpii se atașează la proteina spike, cheia pe care virusul o folosește pentru a deschide ușa de intrare în celulele corpului nostru, de pe suprafața coronavirusului. Acest lucru îl împiedică să infecteze alte celule pentru a se replica și oferă sistemului imunitar al organismului mai mult timp pentru a reacționa împotriva virusului.

Exit mobile version