• Ministerul Sănătății din Italia a interzis cursurile de „yoga pentru căței”.
  • Puppy yoga implică, de obicei, cățeluși care se plimbă liber în jurul clasei de yoga și care, uneori, sunt încorporați în poziții de yoga.
  • În iulie anul trecut, Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (RSPCA) din Marea Britanie a îndemnat oamenii să ia în considerare activități alternative la yoga pentru căței.

Ministerul Sănătății din Italia a interzis cursurile de „yoga pentru căței”, afirmând că ar trebui să participe doar câinii adulți pentru a proteja sănătatea animalelor, precum și siguranța participanților, scrie BBC.

Într-o notă distribuită la 29 aprilie, Ministerul a declarat că este conștient de faptul că organizatorii „împrumută” adesea căței de la crescători. Dar, deoarece yoga pentru căței îmbunătățește starea de bine, ar trebui să fie considerată ca un fel de „terapie asistată de animal” – care, conform legii, poate fi efectuată numai de animale adulte.

Puppy yoga implică, de obicei, cățeluși care se plimbă liber în jurul clasei de yoga și care, uneori, sunt încorporați în poziții de yoga, sau o clasă de yoga urmată de un timp de joacă cu cățeii. Ministerul a cerut autorităților regionale să efectueze verificări pentru a se asigura că nu au loc cursuri de yoga pentru căței. Într-o declarație, Consiliul Național pentru Protecția Animalelor din Italia a salutat decizia.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE STĂ ÎN CARTIERUL JUSTIȚIEI
NASA CAUTĂ URMELE VIEȚII PE MARTE
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?

În iulie anul trecut, Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (RSPCA) din Marea Britanie a îndemnat oamenii să ia în considerare activități alternative la yoga pentru căței. În timp ce organizatorii susțin că toți cățeii se bucură de socializarea implicată în această artă indiană străveche, „nu există nimic în mediul înconjurător pe care noi l-am considera benefic pentru… aceste animale”.

Cursurile de yoga pentru căței sunt populare în Europa și în SUA. Alte variante includ yoga pentru pisoi, yoga pentru iepuri sau chiar, în unele cazuri, yoga pentru capre.

Citește și