• David Nabarro, reprezentant OMS, estimează un al treilea val al pandemiei în Europa la începutul anului 2021
  • Acesta critică modalitatea Europei de a gestiona pandemia – în schimb, laudă țările din Asia care par să aibă situația sub control
  • Una dintre cele mai mari probleme identificate de către acesta este reprezentată de activitățile care unesc oamenii
  • Soluția propusă de trimisul OMS este dezvoltarea infrastructurii necesare, pentru a evita un al treilea val

David Nabarro, reprezentant OMS, estimează un al treilea val al pandemiei în Europa la începutul anului 2021, dacă Guvernele continuă să gestioneze situația ca până acum, relatează Reuters.

Nabarro consideră că Guvernele au gestionat criza COVID defectuos, până în prezent.

David Nabarro de la OMS a declarat pentru un ziar elvețian: „Guvernele au ratat momentul de a dezvolta infrastructura necesară în lunile de vară, când au adus primul val sub control. Acum suntem în valul al doilea. Dacă nu o să dezvolte infrastructura necesară, o să fim în al treilea la începutul anului viitor”

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Europa a văzut o scădere în rata de infectări, însă acum numerele cresc din nou: Germania și Franța au avut sâmbătă un total de 33.000 cazuri, Elveția și Austria au mii de cazuri zilnice, iar Turcia a raportat un record de 5.532 noi infectări.

Nabarro a criticat în mod special decizia Elveției de a permite mersul la schi, subliniind că ar putea „înregistra niveluri foarte ridicate de boală și decese”. Austria a închis stațiunile.

Nabarro: „Dacă rata de infectare scade, vom fi cât de liberi ne dorim”

Odată ce rata de infectare scade – și va scădea! – atunci vom fi cât de liberi ne dorim. Dar acum? Să ținem stațiuni deschise? Pentru ce?” a declarat acesta, fiind citat de către ziarul Solothurner Zeitung.

Țările din Asia, exemplu pentru gestionarea crizei de coronavirus

Nabarro a lăudat modalitatea de gestionare a pandemiei de către țările din Asia, precum Coreea de Sud, unde în prezent, rata de infectare este destul de scăzută: „Oamenii sunt foarte implicați, au adoptat obiceiuri care stau în calea virusului. Păstrează distanța, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini, igienizează în jur. Se protejează

Nabarro a spus și că Asia nu a relaxat restricțiile prea devreme. „Trebuie să aștepți până când numărul de cazuri este mic și rămâne mic. Răspunsul Europei în fața pandemiei, în schimb, a fost incomplet”