• Camera a votat cu 54-43 în favoarea măsurii.
  • Măsura îi revine acum guvernatorului republican Greg Gianforte, care nu a spus vineri dacă intenționează să o semneze în lege.
  • Gianforte a interzis TikTok pe dispozitivele guvernamentale de stat anul trecut.

Parlamentarii din Montana au votat pentru interzicerea totală a TikTok, deoarece preocupările sunt împărtășite la nivel internațional cu privire la potențialul spionaj chinez legat de aplicația de socializare, scrie ITV.

Camera a votat cu 54-43 în favoarea măsurii, ceea ce ar face din Montana primul stat din SUA care a aplicat o interdicție completă a aplicației. Merge mai departe decât interdicțiile deja instituite de aproape jumătate din state – inclusiv Montana – și guvernul federal al SUA care interzice TikTok pe dispozitivele deținute de guvern.

Măsura îi revine acum guvernatorului republican Greg Gianforte, care nu a spus vineri dacă intenționează să o semneze în lege. O declarație furnizată de purtătorul de cuvânt Brooke Metrione a spus că guvernatorul „va analiza cu atenție” toate facturile trimise la biroul său. Gianforte a interzis TikTok pe dispozitivele guvernamentale de stat anul trecut, spunând la acea vreme că aplicația reprezenta un „risc semnificativ” pentru datele sensibile ale statului.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Purtătorul de cuvânt al TikTok, Brooke Oberwetter, a promis o contestație juridică asupra constituționalității măsurii, declarând că susținătorii proiectului de lege „au recunoscut că nu au niciun plan fezabil” pentru a impune „această încercare de a cenzura vocile americane”.

Compania „va continua să lupte pentru utilizatorii și creatorii TikTok din Montana ale căror mijloace de trai și drepturi ale Primului Amendament sunt amenințate de această depășire flagrantă a guvernului”, a spus doamna Oberwetter. din cauza îngrijorărilor, ar putea preda datele utilizatorilor guvernului chinez sau ar putea promova propaganda pro-Beijing și dezinformarea pe platformă.

Liderii FBI și CIA și numeroși parlamentari – atât democrați, cât și republicani – au exprimat astfel de îngrijorări, dar nu au prezentat nicio dovadă că s-a întâmplat. Susținătorii Bancii indică două legi chineze care obligă companiile din țară să coopereze cu guvernul în activitatea de informații de stat.

Citește și: