• Evaluările de aprobare ale lui Biden sunt blocate în 40 de ani.
  • El ar avea 86 de ani până la sfârșitul unui al doilea mandat.
  • Vârsta lui Biden face ca alegerea de a candida să fie un pariu istoric și riscant pentru Partidul Democrat.

Președintele american Joe Biden a declarat vineri că a decis să candideze pentru al doilea mandat și că va anunța oficial campania de realegere „relativ curând”, scrie Reuters.

O vom anunța relativ curând, dar călătoria aici doar mi-a întărit sentimentul de optimism cu privire la ceea ce se poate face”, a spus Biden reporterilor la finalul unei călătorii emoționante în Irlanda. — Ți-am spus că planul meu este să alerg din nou.

Joe Biden a spus de mult timp că intenționează să candideze pentru realegere, dar lipsa unui anunț oficial a dat uneori emoții suporterilor nesiguri dacă democratul în vârstă de 80 de ani, unul dintre cei mai bătrâni lideri mondiali, s-ar angaja într-adevăr pentru încă patru ani.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Cu toate acestea, în culise, asistenți și aliați apropiați ai lui Biden au început deja să pună în aplicare pașii pentru a susține o infrastructură de campanie și un aparat de strângere de fonduri înainte de o licitație din 2024 care ar putea fi o reluare a confruntării din 2020 cu fostul republican, președintele Donald Trump, care și-a lansat deja campania.

Vârsta lui Biden face ca alegerea sa de a candida să fie un pariu istoric și riscant pentru Partidul Democrat, care se confruntă cu o hartă electorală grea pentru a ține Senatul în 2024 și este acum minoritatea în Camera Reprezentanților. Evaluările de aprobare ale lui Biden sunt blocate în 40 de ani; el ar avea 86 de ani până la sfârșitul unui al doilea mandat, cu nouă ani mai în vârstă decât speranța medie de viață a bărbaților din SUA.

Citește și: