• Încoronarea oficială va avea loc sâmbătă, 6 mai.
  • Concertul de încoronare va avea loc a doua zi, duminică, 7 mai.
  • Evenimentul, care sărbătorește încoronarea regelui Charles al III-lea și a reginei consort Camilla, va avea loc la Castelul Windsor.

Take That, Katy Perry și Lionel Richie se numără printre artiștii care vor cânta la concertul de încoronare, scrie The Independent. Încoronarea oficială va avea loc sâmbătă, 6 mai, iar concertul de încoronare va avea loc a doua zi, duminică, 7 mai.

De asemenea, cântărețul italian de operă Andrea Bocelli și bas-baritonul galez Sir Bryn Terfel vor cânta la concert. Acestora li se vor alătura cântăreața și compozitoarea Freya Ridings și compozitorul de muzică clasică-soul Alexis Ffrench.

Alte numere muzicale urmează să fie anunțate în curând. Evenimentul, care sărbătorește încoronarea regelui Charles al III-lea și a reginei consort Camilla, va avea loc la Castelul Windsor, în fața unei mulțimi de 20.000 de membri.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Perry a declarat că este încântată” să cânte la concertul de încoronare. Cântăreața este ambasadoarea The British Asian Trust, o organizație caritabilă fondată de rege pe vremea când era prinț de Wales, datorită angajamentului ei față de organizații caritabile globale, precum Unicef și propria sa fundație Firework. Sunt încântată să cânt la concertul de încoronare și să ajut la punerea în lumină a Fondului de protecție a copiilor de la British Asian Trust, a cărui activitate include de la inițiative pe teren până la strângerea de fonduri, cu scopul de a găsi soluții la traficul de copii”, a declarat Perry.

Richie a adăugat că a fost o onoare” și un eveniment unic în viață” să cânte la încoronare. El a fost numit primul ambasador global al The Prince’s Trust și este președintele grupului de ambasadori globali.

Bocelli și Sir Bryn vor interpreta în duet un cântec de dragoste și solidaritate colectivă”. Primul a declarat că a fost o mare onoare” să fi cântat pentru regretata regină.

Citește și: