• Un număr record de aproape 107.000 de americani au murit din cauza supradozelor de droguri în SUA în 2021, potrivit CDC.
  • Joaquín El Chapo” Guzmán, fostul lider al cartelului Sinaloa, este condamnat la închisoare pe viață în SUA.
  • Procurorii federali au anunțat trei rechizitorii separate care acuză 28 de inculpați cu sediul în Mexic, China și Guatemala, dintre care opt se află în arest.

Fiii regelui drogurilor, El Chapo”, se numără printre membrii cartelului mexican Sinaloa, acuzat în Statele Unite că a condus o operațiune uriașă de furnizare de fentanil în SUA, anunță BBC. Operațiunea ar fi fost alimentată de companii chimice chineze. Fentanilul este responsabil pentru moartea a zeci de mii de americani, în special tineri, în fiecare an.

Joaquín El Chapo” Guzmán, fostul lider al cartelului Sinaloa, este condamnat la închisoare pe viață în SUA. Cei trei fii ai săi inculpați – Ovidio Guzmán López, Jesús Alfredo Guzmán Salazar și Iván Archivaldo Guzmán Sálazar – sunt cunoscuți sub numele de Chapitos, sau micii Chapos, și se crede că reprezintă facțiunea cea mai violentă a cartelului.

Ei știu că otrăvesc și ucid americani. Pur și simplu nu le pasă pentru că fac miliarde de dolari făcând acest lucru”, a declarat Anne Milgram, șefa Administrației americane pentru combaterea drogurilor, despre fiii lui Guzman. Lăcomia lor este șocantă și fără margini”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Procurorii federali au anunțat trei rechizitorii separate care acuză 28 de inculpați cu sediul în Mexic, China și Guatemala, dintre care opt se află în arest. Procurorul general Merrick Garland a numit-o cea mai mare, cea mai violentă și cea mai prolifică operațiune de trafic de fentanil din lume”.

Ovidio Guzman Lopez, unul dintre fiii lui El Chapo supranumit Șoarecele”, care a fost arestat în Mexic la începutul acestui an, este singurul frate aflat în custodie și care așteaptă extrădarea. Cel puțin 29 de persoane au fost ucise în timpul operațiunii sângeroase de arestare a acestuia în ianuarie. Membrii furioși ai bandei au instalat baraje rutiere, au dat foc la zeci de vehicule și au atacat avioanele de pe un aeroport local.

El a fost pus sub acuzare într-un tribunal federal din Manhattan pentru șase capete de acuzare, inclusiv conspirație pentru importul și distribuirea de fentanil. El riscă închisoare pe viață. Procurorii au acuzat, de asemenea, patru proprietari de firme chineze acuzate că au furnizat substanțe chimice cartelului.

Citește și: