• Suspectul a declarat că și-a achiziționat arma în urmă cu patru ani de la un membru al unui club de tir, că a ascuns-o în casa părinților săi și că nu a mai folosit-o niciodată.
  • Beccuau a declarat că bărbatul, care este un șofer de tren pensionat, a recunoscut că avea o ură față de străini care a devenit patologică”.
  • El urma să se prezinte luni în fața unui judecător care va decide dacă îl va acuza în acest caz.

Un bărbat arestat sub suspiciunea că a împușcat mortal trei kurzi la Paris a declarat anchetatorilor că avea un plan de asasinare a migranților” și de sinucidere. Suspectul, numit doar William M, a spus că are o ură patologică” față de străini, au declarat procurorii.

Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, a fost arestat după atacul comis vineri, cu puțin timp înainte de prânz, asupra unui centru kurd din districtul de lux 10 al capitalei franceze. El a fost transferat la o unitate de psihiatrie după ce a recunoscut că a vrut să își ia viața, a declarat Laure Beccuau, procurorul general al statului din Paris.

Pensionarul a fost readus duminică în custodia poliției, au declarat autoritățile. Dar înainte de a mă sinucide, am vrut întotdeauna să asasinez migranți, străini, încă de când [o spargere în locuința sa în 2016]”, a declarat suspectul pistolar poliției.

Recomandări

CE REFORME VOR PARTIDELE
TOM CRUISE E PREMIAT
CINE L-A UCIS PE KIRILLOV
USR-OUT?
IAȘUL- CENTRU AL CUANTICII?
NOUL PROGRAM DE GUVERNARE

Beccuau a declarat că bărbatul, care este un șofer de tren pensionat, a recunoscut că avea o ură față de străini care a devenit patologică”. El urma să se prezinte luni în fața unui judecător care va decide dacă îl va acuza în acest caz.

Numele persoanelor decedate au fost date ca fiind Emine Kara, o militantă feministă, Mir Perwer, cântăreață, și Abdulrahman Kizil, membru al centrului cultural. Trei persoane au fost rănite în incident. Atacul a declanșat proteste violente pe străzile Parisului, unii dintre revoltători răsturnând vehicule și spărgând vitrine de magazine.

Polițiștii purtând căști de protecție și având scuturi și bastoane s-au ciocnit cu manifestanții și au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. Mulți protestatari purtau steaguri asociate cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care este inclus pe lista organizațiilor teroriste, printre altele, de către UE, Marea Britanie și SUA.

Violențele au reînviat trauma a trei crime nerezolvate ale unor kurzi în 2013, pe care mulți le pun pe seama Turciei. Mulți membri ai comunității kurde din Franța și-au exprimat furia față de serviciile de securitate franceze, spunând că acestea au făcut prea puțin pentru a preveni împușcăturile.

Presupusul atacator a fost condamnat pentru violență armată în 2016 de un tribunal din Seine-Saint-Denis, dar a făcut apel. Un an mai târziu, el a fost condamnat pentru deținere ilegală a unei arme de foc.

El a declarat poliției că inițial a vrut să ucidă oameni în suburbia Seine-Saint-Denis din nordul Parisului, care are o populație mare de imigranți. Dar s-a răzgândit deoarece erau puțini oameni în jur, iar îmbrăcămintea sa i-a îngreunat reîncărcarea armei, a declarat procurorul în legătură cu împușcăturile de vineri.

El s-a întors apoi la casa părinților săi înainte de a decide să meargă în schimb în districtul 10. Anul trecut, el a fost acuzat de violență rasistă după ce ar fi înjunghiat migranți și le-ar fi tăiat corturile cu o sabie într-un parc din estul Parisului.

Procurorul a declarat că nu au fost găsite legături cu o ideologie extremistă în urma unei percheziții la casa părinților săi, la un computer și la un smartphone. Suspectul a declarat că și-a achiziționat arma în urmă cu patru ani de la un membru al unui club de tir, că a ascuns-o în casa părinților săi și că nu a mai folosit-o niciodată.