Ungaria a semnat un acord cu China. Orban sfidează NATO prin apropierea de Xi Jinping

Guvernul ungar continuă să sfideze țările occidentale prin strângerea legăturilor cu China. Un acord în acest sens a fost încheiat zilele trecute, în timp ce delegația unor senatori americani nu a fost primită la Budapesta de nimeni din guvernul Orban.

Este o veste îngrijorătoare noul acord între China și Ungaria?

Este o vizită neobișnuită, în speță cea a lui Wang Xiaohong, ministrul pentru Securitate Publică din China și consilier de stat în guvernul chinez.


Interesant e că această vizită a avut loc săptămâna trecută, cand politica internă era intens preocupată de demisia președintei Katalin Novak, într-un caz de grațiere legat de un condamnat într-un caz de pedofilie.
În toată această forfotă politică, nemaivorbind că vineri a avut loc și o demonstrație de amploare, exact în aceeași zi, acest ministru de Securitate Publică din China avea o întrevedere cu ministrul de Interne al Ungariei, Sandor Pinter.


Cei doi au discutat și au și semnat un acord oficial de combatere a terorismului și a criminalității transfrontaliere. Mai multe detalii nu s-au făcut publice, și despre această întâlnire, a fost doar o scurtă relatare pe pagina de internet a guvernului ungar, respectiv din partea agenției de presă Xinhua din China.

De ce a venit grupul senatorilor americani în Ungaria?

Este o altă chestiune interesantă. Duminică, a avut loc această vizita a senatorilor americani la Budapesta, a fost o vizită anunțată, și a fost și o conferință de presă organizată de Ambasada SUA la Budapesta.
Cei 4 senatori americani, atât din partea partidului Republican, cât și Democrat, au dorit să discute despre perspectivele asupra NATO ale Ungariei, cooperarea SUA-Ungaria, dar nu au reușit să se întâlnească cu nimeni din guvernul ungar, nimeni din Cabinetul lui Orban nu a răspuns la solicitările de a se întâlni și a discuta.

Mai mult, ministrul de Externe a declarat că nu este bine să se faca presiuni asupra Ungariei, din orice punct de vedere, privind aderarea Suediei la NATO, pentru că Ungaria e stat suveran și nu va răspunde niciodata unor asemenea presiuni.

Citește și

Exit mobile version