• Viktor Orban găzbuiește al cincilea summit demografic, la Budapesta. Musk este pe lista de invitați.
  • Guvernul a dezbătut proiectul care cere majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de dubleți, tripleți și multipleți.
  • Pentru ca populația care îmbătrânește să fie înlocuită, femeile ar trebui să nască cel puțin doi copii.

Guvernul a dezbătut proiectul care cere majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de dubleți, tripleți și multipleți. Marcel Ciolacu spune că va fi majorat și nivelul de venituri supuse impozitului în perioada concediului de creștere a copilului. „Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.500 de lei”, a spus Ciolacu.

„Noile generații, tot sub impulsul și după moda venită din Occident, nu mai doresc să aibă copii. Noile generații nu mai doresc să trăiască pentru copii, ele de doresc să trăiască pentru ele însele”, a spus, la ȘTIU, Ilie Rad, scriitor, critic şi istoric literar.

„Faceți copii oameni dragi!” spune și Viktor Orban care găzduiește al 5-lea summit demografic la Budapesta. Printre invitați sunt șefi de stat precum Giorgia Meloni din Italia sau Alexandru Vucic din Serbia, dar și preoți și academicieni. Musk este și el pe listă, dar nu a confirmat.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

În momentul de față, rata de natalitate din Europa a scăzut considerabil. Pentru ca populația care îmbătrânește să fie înlocuită, femeile ar trebui să nască cel puțin doi copii, asta pentru ca cifra populației să rămână stabilă fără să fie nevoie de imigrație.

„Eu cred că marea problemă a României este de ce pleacă tinerii? Asta trebuie să vedem, dacă au plecat din 1989 peste 5 milioane de români, e tragic. Din păcate și România se confruntă astfel cu acest fenomen al îmbătrânirii populației”, a mai spus Ilie Rad.

Citește și: