• Fostul prim-ministru a cerut Marii Britanii să furnizeze obuziere – o armă de artilerie – rachete de croazieră Storm Shadow.
  • Johnson a declarat că ar putea fi o cheltuială relativ banală pentru o recompensă potențială extraordinară” dacă națiunile occidentale ar oferi mai mult sprijin militar.
  • Johnson și-a adresat mesajul nu doar Marii Britanii, ci și Statelor Unite și altor națiuni occidentale.

Boris Johnson a atacat guvernul în legătură cu politica sa privind Ucraina, spunând că ar trebui să furnizeze urgent mai mult armament cerut de Kiev și solicitând Occidentului: Ce naiba mai așteptăm?”.

Fostul prim-ministru, care a format o relație apropiată cu ucraineanul Volodimir Zelenski după izbucnirea războiului cu Rusia, a cerut Marii Britanii să furnizeze obuziere – o armă de artilerie – rachete de croazieră Storm Shadow și tot ajutorul pe care îl putem da cu tehnologia dronelor”.

Scriind pentru revista Spectator, pe care a editat-o, Johnson a declarat că ar putea fi o cheltuială relativ banală pentru o recompensă potențială extraordinară” dacă națiunile occidentale ar oferi mai mult sprijin militar. El a cerut un simț al urgenței mult mai mare în ceea ce privește programul nostru de asistență militară”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Am mai întrebat-o înainte și o întreb din nou: ce naiba așteptăm?”. a scris Johnson. El a spus că ucrainenii nu doresc cuvinte calde, ci armament pentru a termina treaba – și astfel pur și simplu nu înțeleg de ce continuăm să tragem de timp”.

De ce suntem întotdeauna atât de lenți?”, a spus el. Cum putem să-i privim pe acești oameni în ochi și să le explicăm întârzierea? De-a lungul acestui război, i-am subestimat pe ucraineni și l-am supraestimat pe Putin, iar astăzi facem același lucru”. Johnson și-a adresat mesajul nu doar Marii Britanii, ci și Statelor Unite și altor națiuni occidentale, precum și votanților oscilanți” la nivel mondial, cum ar fi India, informează The Guardian.

Dacă Putin câștigă – și tot ce trebuie să facă, pentru a revendica o victorie, este să se agațe de cel puțin o bucată din teritoriul pe care l-a cucerit de la 24 februarie 2022 – mesajul îngrozitor va face înconjurul lumii: că acesta a fost momentul în care democrațiile s-au angajat să țină piept autocrațiilor, iar noi am picat-o”, a scris el. Povestea Ucrainei va fi cea a trupelor ucrainene cu inimă de leu, trădate în cele din urmă de pierderea de curaj a Occidentului”.

Citește și